De fiecare dată când plec în concediu, ştiu că la întoarcere voi avea o groază de restanţe. De data aceasta nu am plecat în concediu, ci la Timişoara, şi restanţele nu sunt la servici, ci aici pe despreGO, e un fel de Radio Teheran aici :-). Să începem!

Marele Premiu Radu Baciu Sibiu

Sorin Pădurariu ne invită în perioada 26-27 mai 2012 la Sibiu pentru a 3-a etapă a celei de-a 3-a ediţii a Marelui Premiu Radu Baciu. Concursul se va desfăşura la Casa Elimheim din Cisnădioara, la 11 km. de centrul Sibiului.

Pentru detalii suplimentare şi înscrieri accesaţi pagina dedicată de pe site-ul Go Vest.

Cupa Iaşului

Clubul de GO din Iaşi ne invită în perioada 31 august – 2 septembrie 2012 la Iaşi pentru cea de-a 3-a ediţie a Cupei Iaşului. Concursul se va desfăşura într-o locaţie nouă, Casa Stundenţilor, în apropierea Universităţii şi a parcului Copou.

Aşa cum ne-au obişnuit deja, organizatorii au un buget generos pentru premii, atât pentru grupa de top (variind de la 150 Euro pentru locul 5 până la premiul cel mare de 750 Euro), cât şi pentru celelalte grupe sau pentru număr de victorii (începând cu 25 Euro pentru 4 victorii).

Detalii complete găsiţi pe pagina concursului.

Timişoara

Cam acestea au fost restanţele mari din ultima perioadă. Acoperirea Cupei Walter Schmidt 2012 de la Timişoara nu s-a terminat, materialele sunt încă în faza de prelucrare, le voi publica pe măsură ce ajung într-un stadiu corespunzător.

Un asemenea material este un interviu acordat de Domnul Walter Schmidt la sfârşitul concursului din acest an. Printre altele am discutat despre GO-ul din Timişoara anilor ’50-’60 şi despre întâlnirile Domnului Schmidt cu alte persoane marcante ale GO-ului românesc şi internaţional. De asemenea, am abordat şi câteva dintre aspectele teoriei jocului de GO, teorie de care Domnul Schmidt a fost extrem de pasionat.

Despre Constantin Ghioc:
Jucator de GO din anul 1984, format in Bucuresti, arbitru din 1991, instructor din 1995, rang actual 5 Dan. Presedinte al Clubului Sportiv de GO 361. Castigator al Cupei Romaniei 1995, Campion National la Echipe 2007 si 2008, Vice-campion european la Echipe 1999, Campion National de Veterani 2014. Rezultate sportive complete: http://www.361.ro/constantin-ghioc/