Dincolo de căldura verii, într-o Vatra Dornei răcorita de duşurile firave ale unor ploi trecătoare, s-a desfăşurat etapa a VIII-a a MPRB Radu Baciu. Ca și la alte etape, atmosfera a fost bună, spiritul GO-ului și dorința de joc animând participanţii. Dar să vă povestesc cum a fost.

Am găsit cu ușurință Casa de cultură, locul de desfășurare al concursului. La ora la care am ajuns, pe ușă trona deja afișul eveniumentului. Sala de joc ne-a făcut o bună impresie, spațioasă și bine luminată, adăpostind o expoziție a pictorului dornean David Croitor, ce a dat culoare în plus ambianței. Pe lângă cei mai mult sau mai puțin de-ai casei (familia Cobeli, familia Pitrop, Marcel Crâșmaru, Grigoruța Dorin), etapa a fost susținută de echipe de la Bucureşti, Sibiu și Oradea, cu participarea, aș spune extraordinară, a lui Costin Cămărașu și, surpriză chiar și pentru el, a lui Tavi Marcu din Alba Iulia ce era cu familia în concediu la Gura Humorului când a aflat de concursul intrat recent în grila MPRB.

Domnul Cobeli, vechi organizator de concursuri a făcut totul ca la carte: mese numerotate și după stabilirea fiecărei runde, etichetate cu numele jucătorilor ce urmau să evolueze acolo, un lux nesperat.

Neînvins a rămas doar Pitrop Alexandru ce a urcat cel mai sus pe podium, secondat de Iulian Dragomir cu o singură înfrângere. Medalia de bronz i-a revenit lui Adrian Nedan, unul din favoriţii acestei ediţii, pretendent cu şanse reale la trofeu, care a avut o etapă bună, impresionând chiar cu victoria asupra lui Marcel Crâşmaru.

Cu sprijinul Salvamont Vatra Dornei, cei de pe podium au primit ca premiu câte un ghid turistic al regiunii Maramureş-Bucovina. Etapa s-a încheiat cu aplauze şi poza de grup.

Următoarea oprire: Craiova!

Despre Dorin Chis:
Jucator de GO din 1986, membru fondator al Clubului Sportiv GO VEST Oradea, fost redactor (actual colaborator) al revistei electronice Pro-GO, rang actual 6k.