Marele Premiu Radu Baciu ediţia Galaţi-Brăila s-a încheiat.

Deşi organizat în pripă, locaţia iniţială fiindu-ne refuzată din cauza alegerilor, evenimentul a reunit 19 juniori din Galaţi şi din Brăila, cărora li s-au adăugat 16 seniori din Galaţi, Brăila, Oradea şi Bucureşti.

Şi-au dat concursul la această reuşită C. S. Go Vest Oradea, Asociaţia Judeţeană de Go Brăila, Asociaţia Sens pentru Dezvoltare Socială din Galaţi şi membrii ai clubului gălăţean de Go coordonaţi de către domnul Costel Pintilie. De menţionat locaţia deosebit de generoasă, datorată conducerii Facultăţii de Istorie şi Filosofie din Galaţi, ca şi excelentei medieri asigurate cu această instituţie de către domnul profesor Iulian Grigoriu.

Elevii care au participat sunt pregătiţi de către prof. Codrin Vasiloancă-Smirnov, prof. Emilian Dima şi dr. Iulian Toma. Atât în prima zi, cât şi în a doua zi de concurs, Iulian Toma şi Lucian Deaconu au acordat simultane şi comentarii.

Arbitrajul a fost asigurat de Iulian Toma şi Codrin Vasiloancă.

Despre Codrin V. Smirnoff:
Joc Go ... nu mai stiu de cind... insa cu mari, uriase intreruperi. Sunt casatorit, am doi copii (Irina, de 7 ani, si Victor-Cristian, de 4) si tot felul de pasiuni. Prin 2004, s-a intimplat ceva cu Go-ul meu si au inceput sa apara rezultate, intre care amintesc locul I la editia Snagov 2006 a Campionatului National de Go pe Echipe, cu echipa Atari II Braila. In rest, sunt profesor de romana-franceza, jurnalist, editor (Akademia, Pro Go), public ocazional prin reviste de cultura si contribui la cele scrise pe Podul, un blog infiintat in compania a doi prieteni. A! Mai nou, am devenit instructor de Go, activitate pe care o desfasor cu toata participarea si tot sprijinul sotiei mele, Loredana - sper sa-mi foloseasca mai mult decit celelalte meserii.