Articole cu eticheta tsumego

Problema – Albul joaca si traieste

Albul joacă şi trăieşte.
Atenţie, e plină de capcane problema 🙂
Descarcă SGF

Albul joaca si traieste

Albul joaca si traieste

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Tsumego etapa 3 – noi detalii

In primul rind, voi amina inceperea etapei 3 a Concursului Tsumego pina luni 10 Mai pentru a da posibilitatea sa se inscrie si cei la care informatia a ajuns mai greu.

Sponsorii etapei:

Adum a acceptat acordarea premiului in mod natural, situl lui fiind facut din pasiune, si versiunea platita este doar pentru a acoperi cheltuielile de operare. Wms in schimb priveste serverul ce l-a construit si intretine si ca pe locul lui de munca, deci e direct interesat in a face profit, ceea ce e natural. Am estimat la 30-50 numarul de participanti la concursul meu, si am exagerat zicind ca sintem circa 400 in grupul de discutii, ceea ce e adevarat in scripte, nu si in fapt. Am scris liderilor celor 3 centre principale (Bucuresti, Bistrita, Braila), dar mai ramin multi copii care nu au fost anuntati. Cind se va vedea numarul mic de participanti, nu va fi o bila alba pentru noi in ceea ce priveste viitoare sponsorizari.

Ii rog deci pe cei au copii jucatori de Go sa le explice despre acest concurs.

(Ca o paranteza pentru cei ce apreciaza initiativele mele, si au compasiune pentru faptul ca nu au mai multe ecouri, precizez ca nu ma intereseaza ca eu sa am succes. Pentru asta e nevoie si de talent, si multa transpiratie, si eu nu intentionez deloc sa transpir prea mult. Ceea ce fac sint experimente, sugestii, exemple de urmat daca ideile merita preluate si realizate mai profesionist.)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 vot(uri), media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

Concurs de tsumego, etapa a III-a

Etapa a doua a concursului tsumego a fost declarata nula in urma numarului prea mic de raspunsuri primite.

Etapa a treia va incepe Miercuri 5 Mai, si pentru a da un pic de imbold in plus am adaugat trei premii suplimentare.

Trei  luni abonament la KGS plus in valoare de 15 USD

Un an abonament la Goproblems.com in valoare de 10 USD

Si un exemplar al cartii Top European Players Training in valoare de 10 USD.

Inscrierea se va face in comentariul din pagina concursului:

http://brailago.ro/a/?p=1123

Reamintesc faptul ca acest concurs este o forma de antrenament in ceea ce priveste consecventa, si este dedicat mai cu seama copiilor. Primele doua etape le-am facut ca sa imi dau mana, si acum cred ca pot face fata mai  multor concurenti.

M-aa surprins ca in primele etape nu a participat nici un junior, si intreband pe cativa intalniti au raspuns ca nu stiau cum sa trimita raspunsurile. De asemeni, dupa cum se si vede din poll, copiii nu prea urmaresc stirile. In consecinta e de asteptat ca responsabilii de cluburi in care se pregatesc copii, sa le comunice despre concurs si sa le explice detaliile in caz ca intampina greutati in a intelege despre ce e vorba.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Sfirsitul primei etape Tsumego

Asociatia Judeteana de Go Braila

Asociatia Judeteana de Go Braila

Prima etapa a concursului Tsumego s-a incheiat. 

Locul 1 Allen Coliban

Locul 2 Chis Dorin

Locul 3 Csongor Mátyás 

Castigatorii vor primi punctele in conturile SGFDatabase, iar cartile pe care le vor alege le vor fi trimise prin posta. 

Cateva detalii despre concurs. Cu doar zece inscrisi in concurs, dintre care 8 raspund la prima problema, cursa continuand apoi cu 5 competitori dintre care unul se pierde pe drum, nu se poate spune ca este un succes de casa. De asemeni remarc absenta copiilor, cei carora le este de fapt dedicat concursul. 

Probabil vina se datoreaza premiilor oferite, pentru ca dupa cum spunea Eliade, lectura este, pentru omul modern, un viciu sau o osanda, si cum copii nu au inca vicii, si nici predispusi sa se autopedepseasca… 🙂

Revenind la tonul serios:

Etapa a doua va incepe joi 8 Aprilie 2010. 

http://bookmooch.com/m/inventory/ehomba este locul de unde va puteti alege premiile in carti conform regulamentului. Dar pentru ca gusturile sunt extrem de personale, si oferta fiind mica pentru cei care si-ar dori totusi sa citeasca si nu gasesc  in lista nimic interesant, pot solicita alte carti pe care le vor, dar nu au timp sa le  caute in anticariate, Engleza sau Romana. Imi  pot spune ce doresc si eu fac tot posibilul sa gasesc, iar intre timp sa participe la concurs si sa se straduie sa ajunga pe podium. Site-ul unde este prezentata lista e un site de schimb de carti, si chiar daca nu se gaseste orice, veti fi surprinsi cat de multe carti poti gasi.

Astept deci titlurile dorite. Daca nimic de acolo nu va intereseaza, nu-i bai, cartile sunt doar un pretext, importanta a fost participarea. Concursul insusi e un pretext pentru a ne invata sa fim constanti si perseverenti, calitati obligatorii in drumul catre succes.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 vot(uri), media: 3,80 din 5)
Se încarcă...

Concurs lunar de tsumego

Costel Pintilie

Costel Pintilie


Iata ca a aparut si al doilea concurs de tsumego organizat in Romania, dupa cel realizat de catre Mirel Florescu la Cupa Ambasadorului de la sfarsitul anului trecut.

Organizatorul acestei serii de concursuri de probleme este Costel Pintilie din Galati. Concursul se adreseaza jucatorilor de GO cu rang mai mic de 4 kyu, si are premii constand in carti si credite SgfDatabase.com.

Concursul se doreste a fi lunar. O etapa se desfasoara pe parcursul unei luni, timp in care participantii vor trebui sa rezolve cat mai multe dintre cele 20 de probleme propuse de organizator.

Pentru detalii complete referitoare la concurs, vizitati pagina dedicata din cadrul site-ului Asociatiei Judetene de GO Braila.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 vot(uri), media: 2,78 din 5)
Se încarcă...