Articole cu eticheta online

Cum a reînceput DespreGo

Într-un weekend pe la jumătatea lunii iunie Şerban Mihai, Raul (pe care unii dintre voi s-ar putea să-l mai ţineţi minte) şi cu mine, fiind toţi trei întâmplător în trecere prin Bistriţa, am ieşit să ne amintim de trecut şi să sărbătorim prezentul. Ne cunoaştem din clasele primare, fiindcă toţi trei am început să jucăm go în aceeaşi perioadă. Raul şi cu mine suntem din aceeaşi generaţie şi acum mai bine de 10 ani ne întâlneam şi ne luptam la fiecare concurs de go pentru juniori. Între timp Raul a renunţat să mai joace, dar această întâlnire ne-a amintit de ce am jucat şi de ce vrem să jucăm în continuare go (şi Raul a promis că o să revină la concursuri 🙂 ).

În următoarele zile m-am gândit la influenţa majoră pe care go-ul a avut-o asupra vieţii mele şi de vorbele domnului profesor Vîrtic, care mi-a spus că la un moment dat trebuie să şi dai înapoi o parte din ceea ce ai primit în viaţă. Observând în ultimii câţiva ani că uneori entuziasmul când vine vorba de go la noi în ţară este poate mai scăzut decât în alte perioade, ceea ce cred eu că e normal, fiindcă orice ciclu normal are suişuri şi coborâşuri, mi-a venit ideea după întâlnirea de care am pomenit mai sus să încerc, dacă nu sunt prea optimistă, să ajut puţin la urcarea pantei. M-am gândit să fac asta prin publicarea constantă a unor articole care au ca tematică go-ul şi prin încurajarea altora să facă acelaşi lucru, pe site-ul acesta.

DespreGo a fost timp de patru ani un site care datorită lui Titi şi a colaboratorilor lui mi-a făcut mie, şi cu siguranţă şi altora, zilele mai frumoase. Recunosc că meciurile jucate de profesionişti, pe care sunt sigură că Mihai Lita le alegea cu mare grijă, nu reprezentau pentru mine un interes aparte (fiindcă niciodată nu am reuşit să găsesc plăcerea în studierea jocurilor profesioniştilor sau în studierea cărţilor de go – recunosc că la viaţa mea toate paginile de cărţi pe care le-am citi s-ar acumula cam într-o jumătate de carte, poate una întreagă, cu indulgenţă – asta poate fiindcă eu cred că tot timpul am asociat go-ul cu interacţiunea faţă în faţă dintre oameni şi de asta nici nu îmi place să joc pe calculator), dar pe oricare alt articol scris de Titi sau de colaboratorii lui îl citeam cu mare entuziasm. DespreGo reuşea să umple un gol pe care toţi îl simţeam atunci când nu reuşeam să mergem la concursuri atât de des pe cât ne-am fi dorit şi atunci când ne-am fi dorit să ajungem şi noi să participăm la un campionat mondial, la care Popic şi Cornel, dar şi juniorii, reuşeau constant să facă câte o surpriză prin rezultatele lor, rezulate care ne făceau şi pe noi fericiţi.

Am simţit nevoia de mai mult timp să scriu despre diferite teme legate de go care mă interesează şi să încerc, de asemenea, să mă informez şi mai mult despre tot ceea ce ţine de go. Îi mulţumesc lui Titi pentru că mi-a dat permisiunea să folosesc site-ul lui, DespreGo, ca, printre altele, să prezint rezultatele de la concursuri şi ca să îmi expun părerile şi gândurile despre go şi, sper eu, a multor altora dintre noi. Sper, deşi când mă entuziasmez devin uneori prea visătoare, că prin articolele pe care plănuiesc să le scriu şi pe care sper că le vor scrie şi alţii ne vom aminti de bucuria pe care o simţim când jucăm go, când participăm la concursuri, când ne întâlnim cu alţi jucători de go. Şi ce mi se pare mie interesant e că foarte multe lucruri se schimbă în viaţă, dar go-ul pare să rămână oricâţi ani trec o constantă în viaţa noastră, ceva la care cu gândul sau cu toată concentrarea (pe care reuşim să o adunăm în faţa adversarului şi în faţa tablei) ne întoarcem cu drag.

Vă invit cu această ocazie să citiţi articolele care se vor posta de acum încolo constant şi să scrieţi şi voi pe teme legate de go, fie că sunt impresii de la concursuri, fie că sunt păreri legate jocuri de profesionişti, fie că sunt recenzii de cărţi de go sau altele :-).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2013 SportAccord-Pandanet Cup Online Go Tournament

În perioada August – Octombrie s-a desfăşurat turneul de GO online găzduit pe serverele Pandanet „2013 SportAccord-Pandanet Cup Online Go Tournament”.

La competiţie au participat jucători din toată lumea, împărţiţi pe 3 regiuni (Europa & Africa / America de Sud & Nord / Asia & Oceania) şi distribuiţi în patru categorii:

 • Main Class (8d – 3d);
 • A Class (2d – 3k);
 • B Class (4k – 7k);
 • C Class (8k – 17k).

Concursul s-a derulat în 2 etape:

 1. Preliminary Rounds (Calificări), unde pentru a promova în etapa superioară trebuiau jucate minim 6 partide (cu jucători diferiţi) în intervalul 22 august – 12 septembrie, calificându-se primii 64 la Main Class (Asia & Oceania 32, Europa & Africa 16, America de Sud & Nord 16) şi primii 16 la A-C Class (Asia & Oceania 8, Europa & Africa 4, America de Sud & Nord 4);
 2. Final Rounds (Turneul Final), 26 septembrie – 8 octombrie, desfăşurat după un program prestabilit, 6 partide la Main Class, 4 partide la A-C Class, jucate în sistem eliminatoriu.

Toate partidele s-au jucat la paritate cu 6,5 puncte komi acordate de Negru (culorile alese aleator), 10 minute timp de gândire şi 25 de piese în 15 minute bioyomi.

Din România au participat:

 • la categoria Main Class : (ardent), Cornel Burzo (Cornel), Lucian Corlan (LucianC), Lucian Deaconu (shimamura);
 • la categoria A Class : (Buty1954), Florin Laurenţiu (flaur66), (pilgrim), Romulus Săndulescu (romulus), (Yurian);
 • la categoria B Class : (cossak);

Dintre aceştia s-au calificat pentru turneul final:

 • Cornel, LucianC, shimamura; la Main Class
 • pilgrim, romulus; la A Class
 • cossak; la B Class.

La categoria Main Class, Cornel a obţinut locul 2 (Runner-up); iar la categoria A Class, romulus a câştigat locul I.

Cu această ocazie, aş vrea să mulţumesc comunităţii de GO din România pentru sprijinul financiar acordat în vederea posibilităţii de a ridica premiul oferit de Pandanet, care a constat într-un colet poştal EMS conţinând un ceas de mână Swatch, cu valoare declarata de 15000¥, taxat de vamă cu 24% TVA – în pofida specificaţiilor că reprezintă un cadou cu valoare necomercială.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Actualizare Dragonul de Jad

Rezultatele înregistrate în rundele 3 şi 4 sunt următoarele:

Runda 3
Caraivan Alexandru - Liţă Mihai     0-1!
Toma Theodor    - Chirilă George   0-1
Iugulescu Dan   - Gînguţă George   0-1
Gheţu George    - Vişcea Mihai    1-0
Pitrop Alexandru  - Vasiloancă Codrin 1-0
Săndulescu Romulus - Dobrescu Ion    1-0
Runda 4
Oancea Petru    - Liţă Mihai     1-0
Corlan Lucian   - Chirilă George   1-0
Caloţă Lucreţiu  - Gînguţă George   0-1
Şerban Mihai    - Gheţu George    1-0
Oprişan Liviu   - Pitrop Alexandru  1-0
Ghioc Constantin  - Săndulescu Romulus 0-1

Concursul continuă cu sferturile de finală pe tabloul principal de mai jos.

Tabloul principal Dragonul de Jad

Tabloul principal Dragonul de Jad

S-au calificat pe tabloul principal căştigătorii celor 6 grupe şi 2 jucători care au adunat cele mai multe puncte, respectiv 10, 8, 6, 4 sau 2 puncte pentru victorie la ocupantul locului 1, 2… 5 din grupă sau jumătate în caz de înfrângere sau câştig prin neprezentare.

Lista cu jucătorii este următoare:

 1. Chirilă G . 21p
 2. Liţă M. 16p
 3. Vişcea M. 12p
 4. Pitrop A. 11p

Sferturile se vor disputa în perioada 20–28 mai în Camera Română KGS sau faţă în faţă pentru cei care se pot întâlni direct.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Dragonul de Jad

Dragonul de Jad – etapa Dan – turul 2

În turul 2 s-au disputat următoarele partide:

Toma Iulian     - Liţă Mihai      0-1
Burzo Sergiu    - Chirilă George    0-1
Gînguţă George   - Nuţeanu Liviu    1-0
State Silvestru   - Viscea Mihai     0-1
Vasiloancă S Codrin - Zamfirache Cristian 1-0
Dobrescu Ion    - Danilă Marius    1-0

Etapa 3 se va disputa în perioada 1-12 mai.

Liţă Mihai     - Caraivan Alexandru
Chirilă George   - Toma Theodor
Gînguţă George   - Iugulescu Dan
Viscea Mihai    - Gheţu George
Vasiloancă S Codrin - Pitrop Alexandru
Dobrescu Ion    - Săndulescu Romulus

După disputarea etapelor 3 şi 4, vom avea 6 căştigători de grupe calificaţi în sferturi. Pentru a completa tabloul final de 8 locuri, 2 din cei eliminaţi în preliminarii se califică în sferturi – cei care au cele mai multe victorii. Ai dreptate Iugule, jucătorul de pe poziţia a 2-a n-are şansa asta. Aş adăuga acelaşi lucru şi despre cel de pe prima poziţie :-). Să zicem că asta e regula, favoriţii n-au nevoie de a 2-a şansă.

Virtual calificaţi în momentul de faţă în caz că ies din competiţie – George Chirilă şi Mihai Viscea.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 vot(uri), media: 3,00 din 5)
Se încarcă...
Dragonul de Jad

Dragonul de Jad – etapa Dan – turul 1

Partidele din primul tur al concursului daniștilor au fost următoarele:

Chirilă George   - Laurențiu Florin 1-0
Nuțeanu Liviu    - Voinea Ștefan   1-0
Viscea Mihai    - Grigoriu Elian  1-0
Zamfirache Cristian - Zburlea Bogdan  1-0
Dănilă Marius    - Orboiu Lucian   1-0

În turul 2 se vor disputa următoarele partide:

Toma Iulian     - Liță Mihai
Burzo Sergiu    - Chirilă George
Gînguță George   - Nuțeanu Liviu
State Silvestru   - Viscea Mihai
Vasiloancă S Codrin - Zamfirache Cristian
Dobrescu Ion    - Dănilă Marius
1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...