Articole cu eticheta cursuri

Curs de GO pentru incepatori la Ceainaria Tabiet

Ceainaria Tabiet

Ceainaria Tabiet

Ceainăria Tabiet din Bucureşti organizează în perioada 26 ianuarie – 16 martie 2013 un Curs de GO pentru începători. Cursul va fi susţinut de către Cătălin Ţăranu 5 dan pro şi se adresează începătorilor de toate vârstele.

Printre temele care vor fi predate la curs se numără:

  • învăţarea şi aprofundarea regulamentului
  • tehnici de capturare
  • viaţă şi moarte
  • primii paşi în tactică şi strategie
  • deschiderea partidei
  • mijlocul partidei
  • finalul partidei

Pentru detalii complete şi înscrieri puteţi accesa pagina dedicată cursului pe site-ul ceainăriei Tabiet.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 vot(uri), media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

Andi Iulian Bogaciev si Club3Art

Club3Art - GO

Club3Art - GO

despreGO.ro: Ce înseamnă Club3Art?
Andi Iulian Bogaciev:
Ce să fie? Un loc fain unde te duci să te joci, să te lupţi, să pictezi, să te simţi bine şi unde mai şi înveţi câte ceva… 🙂 CLUB3Art este un sistem educaţional care încearcă să dezvolte în paralel trei dintre laturile cele mai importante ale fiecăruia dintre noi: planul fizic – prin karate, planul mental – prin jocul de GO şi cel emoţional – prin acuarelă. Nu este ceva nou, deoarece un sistem asemănător a funcţionat timp de secole şi milenii în “înalta societate” din Extremul Orient (…cu success :-)) şi cred că modul nostru de abordare şi sistemul de studiu conceput de noi este modern şi bine ancorat în realităţile zilelor noastre. Metoda aceasta poate fi practicată de la nivelul de începător până la cel de performanţă: ideea este ca toate celelalte activităţi personale au mult de câştigat de pe urma antrenamentului făcut la cursuri.

În cadrul acestora punem accentul pe anumite “teme de lucru”, care se studiază în paralel în cele trei discipline, şi apoi pe adaptarea acestei experienţe în orice altă activitate zilnică. Ce poate însemna “echilibru”, “reflexe”, “armonie” sau “curaj” în karate, go sau acuarelă? Este captivant, pentru cei mici mai ales, să caute şi să descopere tot felul de asemănări sau diferenţe în manifestarea aceluiaşi principiu, în cadrul celor trei forme de manifestare – şi nu numai. Tot neastâmpărul lor juvenil, discuţiile pro şi contra, nu fac decât să îi ajute să desluşescă primii paşi din “arta de a lupta”, din “arta de a gândi” şi din “arta de a crea”… lucruri de care avem nevoie la fiecare pas. Cam asta e ceea ce ne dorim.

Club3Art - Acuarela

Club3Art - Acuarela

despreGO.ro: Care este publicul ţintă al Club3Art?
Andi Iulian Bogaciev:
Păi, cursurile se adresează în principal copiilor de nivel şcolar, celor de nivelul claselor I-VIII mai ales, dar pot fi practicate cu succes de mai toată lumea, evident. Discutând cu mai mulţi profesori şi educatori, cu părinţi, am aflat că ei – copiii adică – sunt cei care în această perioadă a vieţii lor au nevoie în mod special de o dezvoltare echilibrată, după aceea începând deja să se concentreze pe tot soiul de preferinţe şi interese. Însă ce mi s-a părut amuzant oarecum, este faptul că mulţi dintre adulţii cărora le-am împărtăşit ideea au părut şi ei interesaţi de aşa ceva, adică în ideea de a practica. M-a surprins oarecum, dar presupun că probabil unii dintre ei simt nevoia regăsirii unui gen de echilibru personal… mulţi nu mai fac nici un fel de exerciţiu fizic pentru a-şi menţine condiţia fizică, nu-şi pun probleme atât de minore cum ar fi să “creeze” ei înşişi ceva pentru plăcerea lor, indiferent ce, şi nici nu cred că mai fac “exerciţii pentru minte”… că sunt deja mari…:-). În orice caz, mai am în vedere şi alte cursuri, dar fiecare pas la vremea lui…

despreGO.ro: E un proiect de o vară sau ceva pe termen lung?
Andi Iulian Bogaciev:
Ei, ce să-ţi zic… în primul rând este un sistem de cursuri de durată, deoarece acumulările în oricare dintre aceste discipline nu apar chiar peste noapte (toţi ştim bine asta…). Avem un plan de studiu – adică nu lucrăm la nimereală – avem şi verificări pentru a vedea progresul cursanţilor. În mod firesc, la toate acestea vor fi ulterior şi nişte “examene”: concursurile şi turneele organizate de federaţiile de profil – la karate şi GO. Aceste competiţii ne vor ajuta deoarece întotdeauna trebuie să ne raportăm la nişte sisteme mai mari, “deschise” dacă vrem să fim realişti – să nu ne gândim că suntem vreun shodan şi să ne trezim că ne înving câţiva de nivel kyu :-).
Vor fi şi nişte workshop-uri şi cursuri intensive cu care vrem să stârnim curiozitatea şi dorinţa de a aprofunda acest sistem, pentru a atrage cât mai mulţi către aceste trei arte, pentru a arăta tuturor că ele au mari şi profunde valenţe educative.

Club3Art - Karate

Club3Art - Karate

despreGO.ro: Cine va preda aceste lucruri?
Andi Iulian Bogaciev:
He, he… Eu, în primul rand :-)… pentru că practic fiecare disciplină de multă vreme şi am înţeles poate mai bine legatura, sinergia dintre ele. Cred că am “strâns” suficient de mult încât să pot da şi altora… Ne-am adunat câţiva îndrumători cu experienţă aş zice eu, în fiecare specialitate, şi am discutat şi cu alţii. În special în materie de GO sunt alţii mult mai avansaţi decât mine, dar ei vor preda atunci când nivelul o va impune. Vom încerca să găsim colaborarea ideală cu grupa de cursanţi, astfel încât să existe o cât mai bună comunicare şi să se poată folosi la maximum potenţialul şi ştiinţa fiecăruia. Deocamdată, cum ziceam, eu, alături de un coleg, predau majoritatea cursurilor, deoarece avem un singur loc în care am început cursurile.

despreGO.ro: Unde se desfaşoară cursurile şi care sunt preţurile?
Andi Iulian Bogaciev:
În acest moment avem în Lotus Sport – Complexul Sportiv Huedin, care este în Berceni. În acest loc, cursurile noastre se desfăşoară de opt ori pe lună şi au un preţ de 100 de lei pe luna. Este un complex sportiv foarte modern, cu tot soiul de facilităţi, şi s-a creat o atmosferă plină de emulaţie printre pitici. Norocul nostru este că au grijă fetele de la aerobic (care au antrenament după noi) să ne scoată din sală, altfel ne-am uita acolo. 🙂

despreGO.ro: Un mesaj publicitar adresat cititorilor despreGO.ro 🙂
Iulian Bogaciev:
Mmm…
Deh! Spre GO, cu despreGO!

despreGO.ro: Andi, la cât mai mulţi cursanţi 🙂

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Cursuri de initiere in GO – Centrul Cultural Pitesti

Clubul de GO Meijin – Piteşti, în colaborare cu Centrul Cultural Piteşti, vă invită să vă înscrieţi la cursurile de iniţiere în GO ce vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă, între orele 10:00 – 12:00, începând cu data de 7 mai 2011, până în data de 28 mai 2011, în sala Simpozion, situată la etajul 1 al Centrului Cultural Piteşti, Str. Craiovei Nr. 2, Bl. G1, Sc. C (Casa Cărţii).

Cursurile vor fi susţinute de Mirel Florescu, 6 DAN, instructor internaţional de GO şi antrenorul lotului naţional al României.

Sunt invitaţi copii cu vârsta minimă de 5 ani, tineri şi adulţi.

Cursanţii se vor împărţi în grupe, în funcţie de vârstă, aceste grupe urmând a fi comunicate prin email.

Cursul este gratuit şi va avea durata de 4 săptămâni. Materialele necesare (table de joc şi piese) vor fi puse la dispoziţie de către organizatori.

Înscrierile se primesc prin email la adresa: [email protected] Emailul va trebui să conţină: numele complet, data naşterii şi experienţa de joc (poate fi zero), precum şi un număr de telefon la care puteţi fi contactat.

Data limită pentru înscriere este 5 mai 2011.

La finalul acestor cursuri, cei interesaţi pot opta pentru un curs suplimentar, de perfecţionare, precum şi pentru legitimarea la clubul nostru de GO.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: [email protected] sau prin telefon la 0723544794.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Cursuri de initiere on GO la Biblioteca Metropolitana Bucuresti

Luni, 15 februarie 2010, la Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Filiala Liviu Rebreanu, Scoala Lexis a organizat o actiune care a constat in prezentarea bibliotecii si a Cursurilor de initiere in Go.

Copiilor le-au fost prezentate istoria jocului si regulamentul de joc. Dupa prezentare a fost organizat un mic concurs de rengo.

La prezentarea tinuta de catre Liviu Oprisan si George Stihi au participat 20 de copii.
Citeste mai mult >

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 vot(uri), media: 2,90 din 5)
Se încarcă...