Articole cu eticheta Cristi Bratu

De vorba cu Cris Bratu despre Cupa Walter Schmidt 2011

despreGO.ro: Ce va fi nou anul acesta la Cupa Walter Schmidt Timişoara 2011?
Cris Bratu:
Este primul an când privim cu seriozitate şi peste graniţele ţării. Aşadar, participarea internaţională este o noutate datorită acţiunilor de promovare online în limbile engleză, germană, franceză şi sârbă. Delegaţia anunţată a Serbiei numără deja 8 concurenţi. Pentru traducerea în limba maghiară, în mod paradoxal, nu am găsit ajutor. Între timp am văzut că se organizează în aceiaşi perioadă şi Hungarian Grand Prix şi, cu toate că l-au anunţat după noi, am oprit promovarea în rândul jucătorilor maghiari pentru ca eventuala noastră acţiune să nu fie percepută ca fiind concurenţă ostilă. Anul viitor însă, fără menajamente 🙂

despreGO.ro: Care este echipa de organizare a concursului?
Cris Bratu:
Nucleul de bază s-a păstrat, alături de el implicându-se şi alti membri ai Clubului: Viorel Arşinoaia, Dumitru Ghiebaură, Cristian Neanu, Cris Bratu, Alexandru Farcaş, Cătălin Sorescu, Petre Matei, Laurenţiu Nicola, Cătălin Vasii, Marius Lazin, şi, şi, şi… domnul Walter Schmidt, preşedinte de onoare al competiţiei, care ne va fi şi anul acesta alături.

despreGO.ro: Cu ce greutăţi vă confruntaţi?
Cris Bratu:
Nu pot să menţionez dificultăţi în plus comparativ cu ediţiile trecute. Pur şi simplu sunt aceleaşi nevoi şi servicii de organizare pe care trebuie să le acoperim şi să le prestăm ca de fiecare dată: sală, echipamente, protocol, cazare, promovare, premii, socializare – uf, ştim că stăm prost la acest ultim capitol.
Ceea ce resimţim diferit este presiunea pe care o pune concurenţa asupra noastră, prin ridicarea ştachetei în special la atractivitatea concursului prin premii. Ne doare faptul că nu reuşim să oferim premii în bani mai mari şi pentru mai mulţi participanţi.

Gata de start

Gata de start

despreGO.ro: De unde aţi primit ajutor pentru organizarea concursului?
Cris Bratu:
Donaţii în natură, scurt şi la obiect ca să aveţi timp să faceţi click pe linkuri 🙂

despreGO.ro: Aveţi ceva special de menţionat referitor la ediţia aceasta?
Cris Bratu:
Da, participarea domnului Kim Sung-Rae 8P din Korea. Domnia sa va avea o prezentare în calitate de lector şi iniţiator al Baduk Center din Budapesta. Regulile Korean Baduk Association îi interzic să participe în competiţie, dar noi vom încerca să oferim context şi oportunitate pentru ca domnia să sa se aşeze în faţa gobanului şi la Timişoara, alături de jucătorii prezenţi la Cupa Walter Schmidt.

despreGO.ro: Ce anume vă motivează pentru organizarea unui asemenea turneu?
Cris Bratu:
„Patriotismul local” aka „orgoliul personal” de a continua tradiţia fără întrerupere 🙂 Eh, ar mai fi şi plăcerea de a ne revedea cu prieteni şi colegi din întreaga ţară şi bucuria copiilor la festivitatea de premiere. 🙂

Sărbători fericite şi să ne vedem sănătoşi la Timişoara!

despreGO.ro: Sărbători Fericite!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Cupa Walter Schmidt – avanpremiera

Viorel Arsinoaia si Cristi Bratu, 2 dintre organizatorii traditionalului turneu Cupa Walter Schmidt, ne dau cateva detalii organizatorice despre concursul de la Timisoara.

Cupa Walter Schmidt

Cupa Walter Schmidt

despreGO.ro: Ce va fi nou anul acesta la Timisoara?
Cristi Bratu:
E o editie jubiliara. Am ajuns la editia a zecea consecutiva.
Viorel Arsinoaia: Avem primul aranjament cu un partener media, despreGO.ro. Din cate se poate observa in ultimele luni este unul foarte activ si sunt sigur ca vom avea mult de castigat cu totii din acest parteneriat.

despreGO.ro: Care este echipa de organizare a concursului?
Cristi Bratu:
Viorel Arsinoaia, Constantin Ghebaura, Cristian Neanu, Cristian Bratu…
Viorel Arsinoaia: Pe langa acestia vor pune umarul inca multi altii, precum Catalin Sorescu, Laurentiu Nicola, echipa de la Giarmata, etc. De altfel, pare ca de-a lungul anilor mai toti am inceput sa ne specializam pe anumite sarcini, ceea ce ne usureaza mult munca tuturor. Lista atributiilor este foarte lunga si nici macar nu m-as incumeta sa incerc a o spune in cateva randuri. Am un asemenea fisier Word, de vreo 5 pagini, si-l pot pune la dispozitia oricui ar fi interesat de modul in care procedam noi si multele detalii ce insotesc organizarea unui turneu.

despreGO.ro: Cu ce greutati va confruntati?
Cristi Bratu:
Eu nu am avut greutati 🙂
Viorel Arsinoaia: Nu am reusit sa gasim premii si pentru alte categorii de premiere decat cea de la clasamentul general. Inca mai astept sa ma sune sponsorul nostru traditional. Daca asta nu se va intampla, ii multumesc si pe aceasta cale (probabil citeste articolul) pentru ajutorul dat in anii trecuti.

despreGO.ro: De unde ati primit ajutor pentru organizarea concursului?
Viorel Arsinoaia:
Cea mai importanta contributie sunt cei 2.700 lei oferiti de catre Consiliul Judetean Timis prin Agenda cultural – sportiva 2010 a judetului Timis. Ne regasiti la Capitolul T IV nr. 83, pagina 80 (manifestari organizate cu ONG) si Capitolul T VI punctul 15, pagina 223 (actiuni sportive, derulate cu Directia pentru Sport a judetului Timis).
Doar un singur repros pentru ei: faptul ca nu ne lasa sa cheltuim sumele asa cum am dori sau am avea nevoie. Au, din pacate, multe limitari asupra procentelor din suma si a categoriilor de cheltuieli ce s-ar putea face. Cu toate astea ne sunt si ei finantatori traditionali, contribuind constant la fiecare dintre ultimele 6-7 editii ale turneului. Dealtfel, mai bine de 80% din cele 60 de seturi de joc pe care le veti folosi la turneu sunt achizionate din finantarile oferite de ei de-a lungul anilor.

despreGO.ro: Aveti ceva special de mentionat referitor la editia aceasta?
Cristi Bratu:
Asezonarea concursului cu cateva elemente de cultura japoneza, altele decat Go:
– un recital de Koto interpretat de domnisoara Tomoko Kondo in preambulul festivitatii de premiere din ziua de Duminica,
– restaurantul Sushiya cu specific traditional japonez va premia in natura pe cei trei ocupanti ai podiumului.
De altfel, localul se afla foarte aproape de sala de joc (vezi harta), concurentii putand trage oricand o fuga acolo pentru o gustare sanatoasa.
Viorel Arsinoaia: Dupa expozitia de caricaturi care ne-a delectat in anii trecuti, Kiru ne pregateste o noua surpriza placuta.

despreGO.ro: Ce anume va motiveaza pentru organizarea unui asemenea turneu?
Viorel Arsinoaia:
Este intr-adevar un efort foarte mare depus an de an. Nu stiu foarte bine ce cred colegii mei, insa, ceea ce imi doresc cel mai mult este, de fapt, sa vad sala de la clubul nostru de go plina in fiecare duminica. Si, din pacate, suntem departe de asa ceva.
Cupa Walter Schmidt ar trebui sa fie tocmai unul din instrumentele de popularizare a goului. Este o ocazie de a juca si cu alti parteneri decat cei pe care ii avem in fiecare duminica la club. Sunt partide jucate la paritate, cu parteneri relativ egali ca tarie de joc, ceea ce ar trebui sa le faca foarte spectaculoase la orice nivel am juca, incepatori sau avansati. Sunt partide in care nu te preseaza nimeni cu „hai muta, ce gandesti atata ca nu-i joc de table” :), nu chibiteaza nimeni in jur, ai tot timpul si toata linistea sa-ti savurezi tabla si pozitiile care se dezvolta.
In plus, poti asista la comentariile jucatorilor mai puternici, ii poti intreba, intre runde, despre propria partida, etc. poti afla multe lucruri noi. Turneul ar trebui sa fie o pledoarie pentru frumusetea jocului.
Toate acestea ma fac sa consider turneele de genul asta drept turnee si nu concursuri, si sa le tratez cu mai putina atentie fata de „corectitudinea” vreunei „manevre” in programul de pairing si cu mult mai multa fata de satisfactia tuturor participantilor.
Un exemplu: n-o sa ma sfiesc deloc sa ma folosesc de optiunea pe care ne-o ofera mai nou programul lui Gerlach, de a putea interzice perechi nedorite, si o voi face, in masura in care nu se creeaza neplaceri celorlalti, pentru jucatori care vin din acelasi club sau joaca tot timpul impreuna. Avem cateva cazuri si anul acesta. 
In final, vreau sa stiti ca sunt si eu putin surprins de multele aprecieri pozitive la adresa turneului nostru, primite chiar si in ultimii ani, cu toate ca nu ne putem ridica la inaltimea standardelor si resurselor pe care au reusit sa le adune organizatorii Cupei Shusaku, a Cupei Ambasadorului Japoniei, si chiar, mai nou, a unor concursuri organizate in orase mai proaspete pe harta turneelor romanesti: Pitesti, Sibiu, Iasi, etc. Asa ca, imi doresc foarte mult sa va putem fi gazde bune si in acest an.

despreGO.ro: Multumesc Viorel, multumesc Cristi, sper sa avem un concurs cu adevarat reusit la Timisoara!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...