Începând cu acest articol vom deschide, rând pe rând, plicuri ale unor amintiri de pe vremea când concursurile de GO se organizau în cadrul „Cântării României”, fiind dedicate congreselor PCR; de pe vremea când participarea la o competiţie internaţională în blocul socialist presupunea autorizaţii şi verificări de la diverse ministere şi de la Securitate; de pe vremea când comunicarea scrisă între oameni lua cam zece zile de la trimiterea mesajului şi până la primirea unui răspuns – asta dacă destinatarul avea bunavoinţa să răspundă imediat.

Aşadar, iată o parte din plicurile ce conţin corespondenţa al cărui secret îl vom viola în public, spre deliciul dumneavoastră!

Despre Cris Bratu:
Coordonator programe pentru diverse organizatii neguvernamentale din Romania. Secretar al Clubului Sportiv de GO din Timisoara incepand cu anul 2001 si membru al Biroului Federatiei Romane de GO din anul 2009. Administrator al site-ului Clubului "Walter Schmidt" si membru constant in echipa de organizare a cupei "Walter Schmidt": http://concurs.gotimisoara.net S-a implicat in derularea mai multor cursuri de initiere in GO pentru copii si tineri si a participat la realizarea a numeroase materiale de promovare a GO-ului in comunitatea locala.