Dan Cucu

Dan Cucu

despreGO.ro: Dan, mai avem mai puţin de o lună până la startul Cupei Iaşului. Cu ce încerci să ne atragi anul acesta la Iaşi?
Dan Cucu:
În primul rând condiţii de organizare mai bune! O cazare foarte ieftină de numai 20 RON/persoană pe zi în condiţii excelente de hotel studenţesc (camere de 2 persoane cu baie, nu foarte mari, dar proaspăt renovate şi curate), în Tudor Vladimirescu – „zona fierbinte” a distracţiilor ieşene. Posibilităţi de a lua masa în cele mai diferite condiţii, la preţuri începând cu 15-20 RON/zi în acelaşi campus studenţesc şi în imediata apropiere. Un alt loc de desfăşurare a turneului – Casa de Cultură a Studenţilor, care ne asigură mai multă vizibilitate, mai mult confort şi sperăm să elimine problemele de ventilaţie din anul precedent. Pentru insoţitorii nejucători, Mallul se află la doar câteva zeci de metri, cu cinematografe, restaurante şi… shopping. Mai avem câteva surprize, dar.. le păstrăm.

despreGO.ro: Până în acest moment sunt doar 35 de jucători înscrişi, de ce această scădere de mai bine de 50% faţă de anul trecut?
Dan Cucu:
Am analizat şi reanalizat situaţia deloc îmbucurătoare şi ar fi câteva explicaţii. Selecţiile care vor avea loc exact în aceeaşi perioadă la Praga ne privează de participarea selectă a lui Cătălin, Popic, Cornel, de a lui Silt, Artem, Ali Jabarin, Mero, Pal şi probabil a altora. Apoi, în acest an Congresul este mai apropiat de Cupa Iaşului şi probabil unii din cei care sunt acolo aşteaptă reîntoarcerea în ţară pentru a lua o decizie. E adevărat, cele de mai sus nu explică de ce jucătorii de nivel kyu şi cei care nu participă la Congres nu s-au înscris în număr mai mare. Amplasarea acestui turneu la sfârşitul verii nu este una foarte fericită, dar acest lucru l-am ştiut de la început şi ca să fiu sincer, nu cred că avem altă alternativă viabilă de poziţiona turneul în calendarul competiţional. Probabil nici promovarea acestui turneu nu a fost la fel de agresivă ca în anul precedent şi aici suntem vinovaţi.

Pe de altă parte, nu pot să nu mă gândesc la faptul că poate avem prea multe competiţii comparativ cu numărul de jucători care se înscriu şi sunt activi în turnee. Şi atunci în faţa acestei mici „inflaţii”, jucătorii îşi drămuiesc resursele, cum e şi firesc. Este posibil de asemenea ca, datorită poziţiei Iaşului, odată satisfacută curiozitatea de la prima ediţie, mulţi să nu mai fie atât de dornici să participe.

Mai aşteptăm încă unele confirmări şi apropo, In-seong Hwang îşi exprima interesul să participe, zilele trecute, într-un email pe care a avut bunăvoinţa să mi-l adreseze. Suntem convinşi că în zilele următoare se vor mai înscrie mulţi. Noi vom prelungi perioada de înscriere până în ajunul turneului şi vom micşora şi taxa de înscriere din ziua competiţiei.

Oricum ar fi, chiar şi cu 30 de participanţi, vă asigurăm că Turneul se va desfăşura în bune condiţiuni şi ne vom distra foarte bine la Iaşi!

despreGO.ro: Premiile competiţiei sunt deosebit de generoase, care este bugetul total al Cupei şi cum ai reuşit asigurarea acestuia?
Dan Cucu:
Bugetul este ceva mai mic decât în anul precedent în principal datorită faptului că am decis să nu mai invităm profesionişti şi nici EurogoTV în acest an. Această decizie nu a fost cauzată de dorinţa de a ne încadra într-un anumit buget, ci pur şi simplu pentru că am considerat că nu mai este oportun pentru turnura pe care vrem să o dăm acestei competiţii în viitor. Bugetul este asigurat şi, aici am avut o surpriză plăcută când în urmă cu ceva timp, unul din sponsorii de anul trecut m-a întrebat: „Ce facem, nu organizăm Turneul de Go anul asta?”…

despreGO.ro: Care este pronosticul tău pentru podiumul din acest an?
Dan Cucu:
Încă nu avem tabelul complet al înscrierilor, se vor mai înscrie multi!

În plus e dificil, iar neparticiparea lui Cătălin, Popic, Cornel şi a celor implicaţi în selecţiile de la Praga complică lucrurile. Jim pare a fi în formă, dar să nu îl uităm pe Dragoş… şi apoi, ai promis şi tu că vii în acest an…

Da, da, în acest an podiumul de la Iaşi e larg deschis şi zic eu, premiile îşi aşteaptă titularii…

despreGO.ro: Ce să fac, am promis, atunci… vin 🙂 Ne vedem la Iaşi!

Despre Constantin Ghioc:
Jucator de GO din anul 1984, format in Bucuresti, arbitru din 1991, instructor din 1995, rang actual 5 Dan. Presedinte al Clubului Sportiv de GO 361. Castigator al Cupei Romaniei 1995, Campion National la Echipe 2007 si 2008, Vice-campion european la Echipe 1999, Campion National de Veterani 2014. Rezultate sportive complete: http://www.361.ro/constantin-ghioc/