În dimineaţa aceasta am primit un mail de la dl Martin Stiassny, care în acest mod a vrut să ne anunţe că site-ul Campionatului European Feminin este funcţional. Aici este şi linkul: https://www.gofed.be/node/953/. Fiindcă s-ar putea să fie şi alte jucătoare interesate, doresc pe această cale să le anunţ şi pe ele 🙂 .

Campionatul va avea loc în Antwerp, Belgia, în 20-21 august. Ediţia de anul trecut a avut loc în Antalya, iar pe podium au fost: Rita Pocsai (4d), Elvina Kalsberg (3d) şi Natalia Kovaleva (5d). Eu am ieşit abia pe locul patru, deşi pot să spun că am avut partide frumoase împotriva lui Rita şi împotriva Nataliei.

11692555_10153141655778402_5347527589262362289_n

Campionatele feminine sunt de regulă ceva mai speciale, fiindcă ne adunăm mai multe fete la un loc decât de obicei, şi se creeză o atmosferă mai aparte (şi de multe ori, cred eu, dorinţa de a câştiga e şi mai mare decât de obicei 🙂 ), deşi rezultatele finale depind foarte mult de prezenţa unor jucătoare precum Natalia Kovaleva (5d), Zhao Pei (6d), Rita Pocsai şi Vanessa Wong (5d). Ceea ce e din nou aparte este că la fiecare ediţie au loc surprize mai mici sau mai mari: anul trecut Natalia a pierdut la Manja März (3d), acum doi ani Natalia a pierdut la o jucătoare de 2d, în 2010 Natalia (5d) a pierdut la o jucătoare de 1d, etc. (deşi din exemplele date pare că doar Natalia are parte de surprize, să ştiţi că nu cazul 🙂 ).

În poza din dreapta (pe care am luat-o de pe Facebook, de la Kerem, organizatorul concursului) este Rita în timpul uneia dintre partidele de la ediţia de anul trecut, din Antalya.

În anul 2011 România a fost gazda concursului, la Sibiu, an în care România a reuşit cea mai bună performanţă de la acest concurs de până acum, locul 2 european. Aici http://www.eurogofed.org/results/ se pot găsi la categoria European Women’s Go Championship rezulatele de la ediţiile de până acum.