Campionatul European Feminin a avut loc anul acesta în Antwerp, în 20-21 august. România a fost reprezentată de trei jucătoare: Irina Davis (locul 5), Adelina Sora (locul 10) şi Laura Avram (locul 4).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Joanne Leung vs. Adelina Sora

Organizatorii au ales pentru acest concurs o locaţie superbă, un hostel in stilul industrial localizat chiar în centrul oraşului. În acelaşi weekend a avut loc şi un festival în oraş, aşa că în pauzele dintre runde şi seara am putut să ne bucurăm de muzica live, de mâncarea locală şi de atmosfera de sărbătoare.

Pe podiumul concursului s-au clasat practic cele mai tari jucătoare din concurs: Natalia Kovaleva (5d), Svetlana Shikshina (3p) şi Rita Pocsai (4d). În schimb, dacă e să vorbim de cea mai bună performanţă din concurs, atunci trebuie neapărat să o pomenim pe Irina Davis (1k), care pe două din cele trei partide le-a câştigat împotriva lui Joanne Leung (2d) şi Elvina Kalsberg (3d), jucătoare cotate mult mai bine decât ea. Aici http://www.eurogofed.org/index.html?id=68 se pot găsi o parte din partidele jucate la primele două mese.

E de menţionat că o parte din participante au avut de călătorit destul de mult pentru a ajunge la concurs: Svetlana care locuieşte în Canada, Natalia care a venit din Rusia şi Senem, din Turcia. Dar cred că pentru toată lumea s-a meritat :-).

Anul trecut primele trei clasate au fost invitate la IMSA Elite Mind Games din China, iar câştigătoarea, Rita Pocsai, a mai fost invitată la înca un turneu în Asia.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Laura Avram vs. Irina Davis

Rezultatele finale

1.    Natalia Kovaleva
2.    Svetlana Shikshina
3.    Rita Pocsai
4.    Laura Avram
5.    Irina Davis
6.    Elvina Kalsberg
7.    Manja Marz
8.    Dominique Cornuejols
9.    Joanne Leung
10.    Adelina Sora
11.    Marika Dubiel
12.    Marie Jemine
13.    Alzbeta Kadlecova
14.    Adriana Tomsu
15.    Catherine Fricheteau
16.    Senem Celikkol

Participantele de la concurs împreună cu Joost, organizatorul

Participantele împreună cu Joost, organizatorul, şi Toma 🙂

Campionatul European Feminin de anul viitor va avea loc in Odessa, Ucraina.