La prima şedinţă a noului Birou Federal, ca şi proaspăt membru al Comisiei centrale de Competiţii, legitimări, transferări şi clasificări sportive, am fost îndemnat să pun în practică una din ideile mele exprimate în perioada de dinaintea alegerilor: crearea unui fişier Excel cu evidenţa sportivilor legitimaţi ai Federaţiei Române de GO şi a taxelor plătite de aceştia şi postarea lui pe Internet. Ideea nu este originală, Federaţia Română de Şah are aşa ceva de mult timp.

Dar cui foloseşte acest fişier? Ideea iniţială (şi care a rămas principala lui menire) era ca organizatorii de concursuri oficiale ale Federaţiei să poată verifica foarte uşor dacă jucătorii care se înscriu îndeplinesc condiţiile de participare, respectiv sunt legitimaţi şi şi-au plătit taxa la zi. Aceste condiţionări există de foarte mult timp, dar nu exista o modalitate practică de a face această verificare în timp real. Între timp, funcţionalităţile lui s-au extins şi către zona cluburilor, statistici etc., informaţii folositoare conducerii Federaţiei, dar şi eventual publicului larg în numele unei transparenţe îndelung discutate (şi asta justificat).

Câteva lucruri referitoare la acest fişier:

  • următoarele îmbunătăţiri pe care le am în lucru sunt actualizarea automată a datelor printr-o interogare la EGD, statistici grafice la nivel de cluburi, la nivel de regiuni geografice, dar şi la nivel de Federaţie, precum şi extinderea listei de jucători până la completarea tuturor celor care au participat vreodată la un turneu (în acest moment cuprinde doar pe aceia care au participat din 1996 până în prezent). În mod evident, voi prelua orice idee interesantă de îmbunătăţire şi extindere a funcţionalităţilor fişierului.
  • am preferat ca din varianta postată pe Internet să elimin formulele pentru a micşora timpul lui de reacţie, lucru important atunci când trebuie făcute multe verificări.
  • taxa anuală pentru fiecare jucător legitimat apare în roşu în cazul în care nu a fost plătită, în galben dacă a fost plătită de jucător, dar clubul din care face parte nu şi-a achitat cotizaţia anuală şi în verde când şi jucătorul şi clubul din care face parte şi-au achitat taxa, respectiv cotizaţia.

Colectarea datelor a fost cel mai dificil lucru şi cu siguranţă că sunt multe modificări de facut. În acest sens îi rog pe toţi cei prezenţi în fişier să îşi verifice datele personale şi în caz că observă date eronate să mă contacteze la sebastian.ilie AT gmail.com sau telefoanele Orange 0747/540.123 şi Vodafone 0733/696.410.

Descărcare fişier Legitimaţi FRGO