Kim Ouweleen

A inceput sa joace GO in 2004. In 2010 studiaza GO in Wuhan (China) sub indrumarea lui Yan An 7 Pro si ajunge 6 Dan pe KGS (Murugandi). In 2011 produce un show zilnic pentru EuroGoTV impreuna cu Harry Weerheijm si devine campion universitar al Olandei. In 2012 este promovat la rangul de 4 Dan de catre Federatia Olandeza de GO. Joaca pentru Olanda in Campionatul European pe Echipe si la World MindSport Games.

Site personal: http://BadukMovies.com


Articole publicate de Kim Ouweleen

Noutati de la BadukMovies.com

Kim Sung-rae

Kim Sung-rae

Dragi jucători români de GO,

Cu 2 luni în urmă am scris un scurt articol despre mine, Peter Brouwer şi site-ul nostru BadukMovies.com.

Chiar atunci publicasem episodul cu numărul 33, cum să invadezi forma daidaigeima. Suntem acum la episodul 45: un episod de Crăciun despre yose! Am realizat noi episoade săptămânal de aproape un an!

Câteva dintre noutăţile ultimelor 2 luni pe BadukMovies.com:

Suntem foarte mândri de colaborarea cu Kim Sung-rae, 8 dan pro din Coreea de Sud. Pe lângă episoadele GRATUITE, facem acum şi episoade PRO, pe care le pot accesa membri care plătesc o taxă de 8 Euro pe lună. Kim Sung-rae 8 dan pro concepe conţinutul acestor episioade, înregistrate tot de Peter şi de mine. Foarte curând ni se va alătura şi Young Sun Yoon 8 dan pro!

Primul nostru episod PRO a fost cel cu numărul 36: „Endgame we do not now”.

First pro episode

First pro episode

În calitate de membru PRO, ai acces la câte un episod PRO în fiecare zi de luni. În acest mod puteţi vedea cum gândeşte un jucător profesionist. În plus, fiecare membru PRO poate trimite în vederea comentării câte o partidă pe lună.

Young Sun Yoon

Young Sun Yoon

Aşa cum poţi vedea, alături de data publicării se află o miniatură a steagului Braziliei. Aceasta înseamnă că avem subtitrări în braziliană pentru acest episod! Thiago Sinji Shimada Ramos, unul dintre cei mai activi jucători brazilieni de GO şi unul dintre vizitatorii noştri constanţi, a creat subtitrări pentru unele dintre episoadele noastre.

Eforturile sale ne-au convins să începem o serie nouă de episoade gratuite denumită „GO Around the World”, o serie în care dedicăm câte un episod GO-ului dintr-o anumită ţară. Primul nostru episod din această serie este despre Brazilia.

În acest episod prezentăm informaţii de bază despre istoria GO-ului din Brazilia, avem câteva fotografii şi apoi comentăm o partidă jucată de un jucător brazilian puternic.

Următoarele 2 ţări cărora le vom dedica episoade sunt Turcia şi Germania.

Ne-ar plăcea să facem un episod şi despre România! Vrem să te întrebăm ce părere ai. Te rugăm să ne contactezi şi să ne trimiţi câteva informaţii istorice, fotografii şi o partidă interesantă pentru analiză!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

BadukMovies: filmul saptamanii

Dragi jucători români de GO,

Numele meu este Kim Ouweleen, din Olanda. Unii dintre voi mă cunosc din episoadele Murugandi pe care le-am produs pentru EuroGoTV. De curând am început un nou proiect, împreună cu un prieten de-al meu, Peter Brouwer 6 Dan. În martie 2012 am lansat un site cu filme dedicate GO-ului: www.badukmovies.com.

Câteva detalii despre noi

L-am cunoscut pe Peter cu câţiva ani în urmă la un Campionat Olandez de GO: Peter juca, în timp ce eu filmam primele mese şi transmiteam partidele în direct pe KGS. Între runde, în timpul pauzelor, glumeam împreună cu Peter şi aşa am ajuns să-i cunosc şi partea lui de umor absurd. Umorul absurd şi distracţia continuă, toate acestea sunt lucruri pe care le avem în comun şi care se regăsesc în filmele pe care le producem împreună astăzi. În timpul Campionatelor Olandeze din 2010 şi 2011, am fost destul de norocos să înregistrez multe dintre partidele lui Peter: stilul său calm, dar totodată nebunesc, m-a intrigat. În cele mai neaşteptate momente, Peter juca mutări ciudate care iniţial mi se păreau greşite, însă ele conduceau la rezultate favorabile. Nu juca la fel ca ceilalţi. În ambii ani am vrut ca el să câştige titlul de campion, înregistrându-i fiecare partidă până în finală. Din nefericire, a pierdut ambele baraje contra lui Geert Groenen 6 Dan şi a lui Merlijn Kuin 6 Dan, dar felul în care a jucat precum şi purtarea lui în afara tablei de GO l-au făcut să devină prieten cu mine.

BadukMovies.com

Ne cunoşteam doar din aceste câteva weekend-uri, dar în martie 2012 ne-am unit forţele pentru a realiza un site dedicat GO-ului! Ne-am decis să producem câte un film pe săptămână, şi de atunci am publicat mai mult de 30 de episioade pe BadukMovies. Episoadele sunt scurte, în general de câte 10 minute, şi se concentrează pe diverse subiecte: joseki, mutări capcană, deschideri, jucători profesionişti, tesuji, etc.

O bază perfectă?

O bază perfectă?

Concentrarea pe câte un subiect diferit în fiecare săptămână ne permite să tratăm foarte detaliat poziţii specifice. Un bun exemplu este episodul 4: „O bază perfectă?”. În acest episod am discutat despre binecunoscuta poziţie pe care o puteţi vedea în imaginea din dreapta.

„Baza perfectă” este rezultatul unuia dintre cele mai standard joseki. Cei mai mulţi dintre jucătorii de GO cunosc această formă, dar nu cunosc multiplele posibilităţi de o folosi sau de a o ataca. În acest episod vă arătăm diferite moduri în care puteţi ataca această „bază perfectă” care se dovedeşte până la urmă a nu fi chiar atât de… perfectă!

În săptămâna următoare am produs episodul cu numărul 5, denumit „Timpul răzbunării” şi am arătat cum, în aceiaşi poziţie, lucrurile se pot întoarce!

Când spun acest lucru, ştiu că vorbesc atât în numele meu cât şi pentru Peter: ce contează cel mai mult în episoadele noastre sunt mutările surprinzătoare, tesuji, acele mutări speciale care fac GO-ul interesant şi în acelaşi timp distractiv. Dar aceste mutări apar frecvent în poziţii obişnuite. Vrem să împărtăşim bucuria noastră de a juca GO şi sperăm că vizitatorii noştri vor învăţa în acelaşi timp ceva.

Tot pe BadukMovies.com găsiţi materiale bonus: o colecţie de mutări cu adevărat splendide jucate de profesionişti în secţiunea „Baduk Gems” şi peste 48.000 de partide jucate de profesionişti.

Sper să urmăriţi cu plăcere filmele noastre şi sper să spuneţi despre site-ul nostru şi altora. O dată pe lună voi scrie aici pe despreGO.ro despre noutăţile din site-ul nostru. Cel mai nou episod (numărul 33) este despre invazie! Cum să invadezi săritura cea mare a calului (daidaigeima în japoneză)?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...