George Stihi

De ce îmi place GO-ul
GO-ul este un joc determinist strategic cu sumă zero, informaţii perfecte, din aceeaşi clasă ca şahul.
Deşi regulile sunt simple, GO-ul este cel mai complex joc din lume, datorită numărului vast de variaţii posibile, mărimea spaţiului de joc şi lipsa de restricţii, permitind exprimarea cea mai apropiată de arta a individualităţii jucătorului. Jocul subliniază importanţa echilibrului pe mai multe niveluri. De fapt, estimările numerice arată că numărul de partide diferite de Go depăşeşte cu mult numărul de atomi din universul cunoscut.


Articole publicate de George Stihi

GO – Minte sănătoasă într-un corp sănătos – Pierre de Coubertin

După cum multă lume ştie deja, F.R.GO a câştigat un proiect denumit „GO – Minte sănătoasă într-un corp sănătos” finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului din venituri proprii – provenite din accizele pe tutun şi alcool – în cadrul programului Pierre de Coubertin.

Scopul principal al proiectului era lărgirea bazei de selecţie a loturilor naţionale printr-o selecţie mai profundă şi o pregătire aprofundată începând de la vârste mai mici. Ca scopuri secundare adiacente aveam:

 • creşterea competenţei de selecţie şi pregătire a instructorilor de GO;
 • atragerea spre practicarea jocului a persoanelor cu disabilităţi (motorii, auditive).

Al 2-lea obiectiv secundar a fost introdus la solicitarea MTS, care a introdus punctaj suplimentar pentru aceasta.

Obiectivele proiectului erau:

 • Descoperirea unor copii cu calităţi intelectuale deosebite şi care denotă în acelaşi timp perseverenţă şi dedicaţie la adresa efortului necesar învăţării GO-ului;
 • Popularizarea jocului de GO în medii cât mai diverse prin evidenţierea beneficiarilor indirecţi: copiii şi familia lor; şcoala.
 • Creşterea competenţei de predare a instructorilor.

Localităţile identificate de federaţie ca potenţiale beneficiare (în funcţie de existenţa potenţialului uman – copii, profesori/ instructori şi instituţii care îşi vor aduce aportul la asigurarea desfăşurării proiectului) sunt: Bucureşti, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Craiova, Drobeta -Turnu Severin, Galaţi, Giarmata, Oradea.

Pe parcursul verii s-au desfăşurat activităţi de popularizare şi iniţiere, în toate din localităţile de mai sus, cu ajutorul instructorilor voluntari, şi s-au iniţiat acţiuni de pregătire a proiectului pe baza unor parteneriate de colaborare cu şcoli sau clase interesate. Scopul urmărit era ca ulterior GO-ul să fie predat ca disciplină opţională la o întreagă clasă sau extracuricular după ore la cei interesaţi. În funcţie de marimea localităţii grupele de iniţiere au fost de la 10 la 30 de copiii, iar sesiunile s-au desfăşurat odată sau de 2 ori pe săptămână.

Cei mai mulţi copii au participat la Palatul Copiilor – Bistriţa, peste 130 (instructor Virtic Teodor), la Oradea peste 70 de copii din diverse şcoli şi licee, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Liceul Teoretic Aurel Lazăr şi Liceul Teoretic German Friederich Schiller (instructor Vasile Bunea), la Drobeta Turnu Severin prin intermediul a două şcoli generale (Ş.G.Nr. 1 Dimitrie Grecescu şi Ş.G.Nr. 14) şi a Universităţii din Craiova (Filiala Turnu Severin) au participat un număr de aproximativ 70 de copii (instructori – George Bordea, Daescu Marcel), la Brăila – 48 de copii, la Giarmata (judetul Timiş) la Sc. Gimnaziala din localitate, sub conducerea prof. Gabriel Ciora au fost incluşi in programul de initiere circa 40 de elevi şi la Galaţi – 36 copii (instructori – Toma Iulian, Codrin Vasiloanca).

De asemenea, în afară de popularizare în şcolile din localităţile vizate, au fost desfăşurate acţiuni şi în şcoli generale din zone adiacente rurale în județul Brăila – Școala Gimnazială a comunei Lanurile, cu o participare de 32 de copii (instructor Codrin Vasiloanca).

La Clubul Sportiv de Go din Botosani (instructor Pitrop Neculai) activitatea de predare a jocului de GO se desfăşoară în doua locaţii: la biblioteca judeţeană, în cadrul programului de voluntariat iniţiat de bibliotecă (deja în al treilea an consecutiv) şi la Gradiniţa nr. 6 cu program prelungit – pentru al patrulea an consecutiv. În total circa 30 de participanţi.

În totalitate, în această perioadă au fost peste 500 de participanţi din care s-a făcut o preselecţie de 250 de copiii.

Odată cu aprobarea proiectului pe data de 25.09 a început etapa I a acestuia şi s-a trecut la repartiţia materialelor de GO din proiect:

Club

Manuale

Seturi iniţiere

Tablă demonstraţii

Palatul Copiilor Bistriţa

50

50

1

Atari Brăila

50

50

1

C.S. Botoşani

30

30

C.S. Sprâncenatu Drobeta

30

30

1

Millenium Giarmata

30

30

1

Sănătatea Bucuresti

30

30

Go Vest Oradea

30

30

1

Total

250

250

5

Manualul de iniţiere în GO la avut ca autor pe I.Florescu. Materialele au fost furnizate de Vasile Bunea din Oradea.

 • Seturi de iniţiere – table 9 x 9 şi piese de GO;
 • Table normale 19 x 19 şi piese de GO;
 • Table de demonstraţii.

Formal această etapă s-a terminat la data de 30 octombrie, iar la sfârşitul etapei s-a presupus că făcut încă o selectie pe plan local, mai strictă. Astfel s-a obtinut un lot de de circa 30 de copiii de perspectivă.

Din păcate pentru noi, derularea părţii administrative a etapei din vară a licitaţiei a lăsat mult de dorit, aşa că una din etape, cea care trebuia să se deruleze între 31 august şi 8 septembrie, a fost mult decalată.

Etapa a 2-a a proiectului a constat într-o pregătire centralizată la Complexul Sportiv Izvorul Mureşului, între 31 octormbrie şi 8 noiembrie ce a inclus lecţii şi comentarii ale unor partide la tabla de demonstraţii şi partide de antrenament susţinute de către Cătălin Ţăranu.

Etapa a 3-a a proiectului a constat dintr-un concurs naţional de echipe de cite 3 copii la Complexul Sportiv Naţional „Poiana Braşov”. Concursul s-a desfăşurat după regulamentul specific al Campionatului National de Echipe – Seniori.

Echipele câştigătoare au fost:

 • LOC 1 cu 9 victorii MISEMI 361 – Şc.Gen.179 Bucureşti compusă din State Sebastian, Nitu Marian, Alexandrescu Mihnea;
 • LOC 2 cu 8 victorii FORŢA GO-ULUI – Palatul Copiilor Bistriţa compusă din Misca Matei, Hordoan Andrei, Sotropa Rafael;
 • LOC 3 cu 7 victorii SITEA 361 – Şc.Gen.179 Bucureşti compusă din State Silvestru, Dogaru Alexandru Teodor, Pascu Ana;
 • LOC 4 cu 6 victorii GO 55 – Palatul Copiilor Bistriţa compusă din Moldovan Andrei, Morar Tudor, Sotropa Marian.

De asemenea a fost premiată cea mai tânără echipă – TIGRII DROBETA – compusă din Morcoase Tiberiu Mihai, Vochescu Alexandra, Bailisteanu Andrei Alexandru şi cel mai tânăr participant – Vochescu Alexandra (7 ani) şi au fost menţionaţi jucătorii ce au obţinut 9, 8 şi 7 victorii.

Sperăm că acest proiect a avut impactul scontat asupra grupului ţintă şi a beneficiarilor:

 • vor creste rezultatele şcolare a sportivilor;
 • va creşte gradul de acceptare a practicării jocului de către părinţi;
 • se va produce o mai eficientă popularizare a jocului în rândul tinerilor prin intermediul jucătorilor în şcoala de care aparţin şi a părinţilor acestora.
1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 vot(uri), media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

Scurta prezentare a Federatiei Romane de GO

După cum poate știți, m-am angajat să ajut la conceperea și redactarea unui proiect dedicat selecției și pregătirii copiilor, în cadrul programului Pierre de Coubertin lansat de MTS.

Printre punctele de atins în proiect există și unul denumit „descrierea federației” (evident pe scurt). Am utilizat diferite materiale redactate anterior de mine, d.na Bara, site-ul CSRB și poate și alții (rămași necunoscuți).

Ceea ce este prezentat mai jos este o propunere, de corectat, completat, de către toți.

Cu mulțumiri,

G.Stihi

SCURTA PREZENTARE A FEDERAŢIEI ROMANE DE GO

F.R.GO reprezintă o ramură sportivă de sine stătătoare, cu un ansamblu de regulamente de joc şi de desfăşurare a concursurilor elaborate, cu organisme Europene şi Internaţionale ce coordonează activitatea. România a fost membru fondator la Congresul de înfiinţare a Federaţiei Internaţionale de GO din 1982.

Go = Baduk = Wei Qi – acelaşi joc, trei nume diferite

Istoria jocului de GO începe acum 4 milenii (2300. î.Hr. – Enciclopedia Britanică) în China, unde jocul este cunoscut sub numele WEI QI. Legenda spune că jocul a fost inventat cu un singur scop: antrenarea minţii, nu tocmai strălucite, a urmaşului la tronul imperial. Jocul era practicat în familiile aristocrate, ca mijloc important de educaţie a copiilor, fiind una din cele nouă activităţi obligatorii (artistice, sportive, filozofice), pe care trebuiau să le studieze şi să le stăpânească.

În secolul al VIII lea jocul trece în Japonia, ţara care a reuşit să-i dea noi dimensiuni, să îl modernizeze, să îl transforme în sport naţional, dar şi în instrument strategic, de management şi marketing. Tot din Japonia, în secolul XX – lea, s-a răspândit jocul în lumea occidentală, ca simbol al culturii lor naţionale.

În Coreea – ţară care este a 7 forţă economică a lumii şi forţa mondială numărul 1 în prezent, din 43 de milioane de locuitori, 10 joacă BADUK (numele corean al GO-ului). Azi sunt peste 6.000 de şcoli de GO, o Universitate şi 2 posturi de televiziune care emit 24 de ore din 24 numai programe de GO.

GO-ului în Europa începe timid după 1600, numai prin descrieri şi cărţi şi de abia în 1880 chimistul german Oskar Korschelt, profesor la Universitatea din Tokyo, scrie un articol foarte documentat ce prezintă detaliat jocul europenilor.

Primul care joacă GO România este domnul dr. Walter Schmidt, în vara anului 1944, la Timişoara. Chiar şi azi el este membru activ al clubului de Go din Timişoara, club care îi poartă numele.

La sfârşitul anului 1982 academicianul Gh. Păun a început publicarea în revista de popularizare “Ştiinţă şi Tehnică” a unei serii de articole de iniţiere în GO. Datorită şi suportului entuziast al directorului revistei (I. Albescu), ciclul de articole a durat neîntrerupt în “Ştiinţă şi Tehnică” pe parcursul anilor 1982 – 1986 şi s-a completat cu articole apărute în revista de largă răspândire “Flacăra – Rebus”, apoi şi în „Viaţa Studenţeasc㔺i concursuri sponsorizate integral de revista “Ştiinţă şi tehnică”. Această iniţiativă a declanşat o mare răspândire a jocului, în special în rândul elevilor şi studenţilor, în toată perioada anilor ’84 -89.

În 1984 apar primele jocuri de GO fabricate în ţară de firma JEGO – RECOOP (director Gh. Feţeanu). Tot cu acest sprijin apare prima carte românească de GO în 1985 – “Iniţiere în GO” (Gh. Păun), apoi în 1986, tot de acelaşi autor – “250 probleme de GO”. După o pauză, apare în 1990 cartea “GO-ul în competiţii”, de Radu Baciu.

Primele concursuri sunt organizate în 1986, apoi se trece la organizarea anuală de turnee, primul Campionat Naţional Individual şi de Echipe, Cupa Romaniei, precum şi la un sistem de clasificare sportivă (în Dan şi kyu). Tot în perioada 1985-1990 se organizează o secţie de GO în cadrul Comisiei de Şah Electronic şi Jocuri Logice a Federaţiei Române de ŞAH. De asemenea, prin iniţiative private, s-a participat din 1987 la Campionatul European şi la Campionatul Mondial. În toată această perioadă activitatea federaţiei a fost popularizată prin intermediul unui Buletin de Informare ce apărea anual.

În primăvara lui 1990 se înfiinţează F.R.GO, recunoscându-se activitatea voluntară desfăşurată anterior.

Cu ocazia Congresului European, desfăşurat la Viena, în iulie 1990, Adunarea Generală a Federaţiei Europene de GO primeşte România ca membru.

Din anul 2005 GO-ul este parte a federaţiei internaţionale „Sporturile minţii”, care în 2008 a organizat şi Jocurile Mondiale ale Sporturilor Minţii.

Activitatea federaţiei a fost îndreptată şi spre organizarea de competiţii europene şi internaţionale prestigioase:

 • 1996 – Primul Campionat European de Juniori, U12, U18, iniţiat la propunerea F.R.GO, Băile Felix;
 • 1998 – Campionatul European Individual, Mamaia;
 • 2004 – Campionatul European de Perechi, Drobeta Turnu Severin;
 • 2005 – Campionatul European de Juniori, U12, U18, Sinaia;
 • 2009 – Campionatul European de Perechi, Piteşti;
 • 2010 – Campionatul European de Juniori, U12, U18, Sibiu; al 6-lea Congres Balcanic de GO, Bucureşti;
 • 2011 – Campionatul European Feminin, Sibiu; Campionatul Mondial de Juniori, Bucureşti

Activitatea federaţiei fiind permanent centrată pe selecţie şi pregătire şi reuşindu-se de asemenea participări aproape la toate competiţiile europene şi internaţionale, nu e de mirare că s-au obţinut şi rezultate remarcabile la competiţiile majore la toate categoriile de vârstă:

 • 1998 – Robert Mateescu câştigă titlul de campion european la seniori;
 • 1999 – echipa României formată din Valentin Gheorghiu, Constantin Ghioc, Lucreţiu Calotă şi Nagy Bella câştigă titlul de vicecampioană europeană;
 • 2001 – perechea Liliana Iacob – Iulian Toma câştigă titlul de vicecampioană europeană;
 • 2002 – perechea Irina Suciu – Mihai Petre Bâscă obţine locul al III-lea la CEP;
 • 2004 – Cătălin Ţăranu devine vicecampion european;
 • 2005 – Mihai Şerban câştigă titlul de campion european de juniori, U12;
 • 2006 – echipa României formată din Cătălin Ţăranu, Cristian Pop, Cornel Burzo şi Lucian Corlan devine campioană europeană;
 • 2007 – Theodor Toma câştigă titlul de campion european de juniori, U12;
 • 2007 – Cristian Pop se clasează pe locul al IV-lea la CM;
 • 2008 – Cătălin Ţăranu câştigă titlul de campion european; Laura Avram obţine locul al III-lea la CEF;
 • 2009 – echipa României formată din Cătălin Ţăranu, Cristian Pop, Dragoş Băjenaru şi Cornel Burzo Lucian Corlan devine campioană europeană; Cătălin Ţăranu devine vicecampion european; perechea Adelina Sora – C.Burzo obţine locul al III-lea la CEP;
 • 2010 – Cătălin Ţăranu ocupă locul III la CE; Alexandru Pitrop devine vicecampion european, iar Silvestru State locul al III-lea la CEJ, U12; Şerban Mihai câştigă titlul de campion european, iar Laura Avram ocupă locul III la CEJ (Cadeţi)
 • 2011 – Cătălin Ţăranu devine vicecampion european; Laura Avram devine vicecampioană europeană, iar Adelina Sora ocupă locul III la CEF; echipa României formată din Cătălin Ţăranu, Cristian Pop, Cornel Burzo şi Ion Florescu devine vicecampioană europeană; Theodor Toma locul al III-lea la CEJ, U16;
 • 2012 – Silvestru State devine vicecampion european de juniori, U12; Alexandru Pitrop locul al III-lea la CEJ, U16;
 • 2013 – Silvestru State devine vicecampion european de juniori, U16;

După cum se vede din enumerarea de mai sus, F.R.GO are rezultate bune atât la nivel de seniori şi senioare, cât şi la nivel de juniori.

Pentru dezvoltarea în continuare a federaţiei este necesară însă o permanentă şi susţinută activitate de selecţie şi pregătire la categoriile mici de vârstă, cu concretizarea evoluţiei prin participarea la concursuri naţionale.

De aceea programul Pierre de Coubertin reprezintă un sprijin deosebit pentru activitatea federaţiei. Cu ajutorul tuturor resurselor umane de care dispunem, federaţia îşi asuma responsabilitatea de transpunere în fapte a acestei generoase iniţiative a Ministerului Tineretului si Sportului.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Despre dopaj

Deoarece sunt preşedintele şi unicul membru al comisiei ANTIDOPING, îmi fac datoria de a informa comunitatea jucătorilor de GO asupra „urgenţei” şi „importanţei” problemei.

În conformitate cu informaţiile primite de la Agenţia Naţională de profil, sportul nostru NU face parte dintre cele cu probleme, ba chiar am putea spune „pe din contră”. Ca şi la şah sau la tir, singurele substanţe cu potenţial de „dopaj” la noi sunt alcoolul şi betablocantele (calmante). Şi în general, ca la sporturile menţionate mai sus, aceste substanţe pot influenţa performanţa şi în sens negativ. Deci…

Dar, aşa cum toată lumea a văzut că s-a întâmplat la Olimpiada de la Sydney cu Andreea Răducan la gimnastică, lista de substanţe considerate „dopante” este mare, şi orice prezenţă a uneia în proba de urină înseamnă „dopaj”.

Ca atare, vă rog să acordaţi câteva minute de atenţie citirii acestor materiale, sunt suficiente pentru noi, şi mai ales prezintă câteva aspecte esenţiale:

 • orice substanţă prezentă în probă NU mai reprezintă o problemă DACĂ a fost anunţată anterior prelevării probei şi este justificată de un act medical; orice tratament ce implică astfel de substanţe (de exemplu hormoni de creştere – caz real de la tir) se anunţă la Agenţie prin mine;
 • prelevarea se face NUMAI în prezenţa unui MARTOR (în cazul acesta – EU) din partea Federaţiei.

Cu mulţumiri, şi vă stau la dispoziţie pentru orice întrebare.

Documente ataşate:

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Statutul Asociatiei Britanice de GO

Numele şi Obiectivele

1. Asociaţia se va numi „The British GO Association” – ” Asociaţia Britanică de GO”. (BGA)

2. Obiectivele asociaţiei BGA sunt de a promova interesul asupra jocului şi a jocului propriu-zis de GO, în special în Regatul Unit.

Administrare

3. Managementul asociaţiei BGA se efectuează de către Consiliu, care pune în aplicare rezoluţiile adoptate de către orice adunare generală.

4. Consiliul este format din Ofiţeri* şi de până la cinci membrii obişnuiţi şi până la trei membrii co-optaţi de către Consiliu, toţi aceştia trebuie să fie membri de BGA.

5. Ofiţerii BGA sunt, în ordinea importanţei, preşedintele de onoare, trezorierul onorific şi secretarul onorific. Nicio persoană nu poate deţine mai mult decât o funcţie în Consiliu în orice moment. Trebuie să existe, de asemenea, un auditor, în care nu este însă membru al Consiliului.

a) Preşedintele prezidează orice adunare, Generală sau a Consiliului, şi reprezintă BGA în relaţiile oficiale şi în relaţiile cu alte organizaţii.

b) Trezorierul controlează finanţele BGA. El trebuie să pregătească pentru aprobarea de către membrii adunării Generale un raport anual privitor conturile BGA. El trebuie să se asigure, de asemenea, că toate facturile sunt plătite prompt, şi că toate comitetele Consiliului sunt finanţate în mod corespunzător şi să prezinte rapoarte periodice şi frecvente.

c) Secretarul susţine comunicaţii de zi cu zi ale Consiliului şi asigură redactarea şi păstrarea tututror proceselor-verbale ale tuturor adunărilor, Generale şi de Consiliu.

d) Cenzorul examinează conturile produse de Trezorier şi va produce un raport în care recomandă acceptarea sau respingerea, în numele membrilor.

6. Consiliul poate numi şi demite comisiile.

Componenţa şi taxele de afiliere

7. Taxele de afiliere se achită pentru o perioadă de douăsprezece luni. Sumele vor fi stabilite printr-o rezoluţie a AG, dar rămâne la latitudinea Consiliului ca acestea în anii următori să fie modificate în funcţie de indicele de inflaţie fără aprobare de la altă adunare generală, luând ca bază cifrele aprobate la data ultimei astfel de rezoluţii şi modificarea în sus sau în jos numai într-un interval de 5%.

8. Orice club poate aplica pentru afiliere la BGA.

9. Fiecare club afiliat va desemna un membru al clubului ca secretar de club. Atribuţiilor lui trebuie să includă şi calitatea de contact al clubului.

10. „Canalele normale de comunicare” din partea Consiliului BGA către membrii trebuie să fie printr-o publicaţie (scrisă sau electronică) adusă la cunoştinţa tuturor membrilor.
Citeste mai mult >

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Activitatile si serviciile Asociatiei Britanice de GO (BGA) catre Organizatorii unui turneu

Traducere din „BGA Tournament Organisers’ Handbook by Jon Diamond” – Created 03/05/2010

Data şi locul de desfăşurare

Se planifică o dată şi locul de desfăşurare cu cel puţin patru luni în avans. Calendarul turneelor listează datele turneelor viitoare şi Coordonatorul BGA a Turneelor vă poate consilia cu privire la acest lucru, şi să vă ajute să aleagă o dată.
BGA are asigurare de răspundere civilă care acoperă toate evenimentele BGA afiliate. Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi Trezorierul BGA.

Logistica

Parte a activităţii de planificare este organizarea pentru a fi livrate echipamentele de joc, laptop şi altele împrumutate de la BGA şi să se ofere spaţiu pentru librăria BGA în cazul în care va fi prezentă.

Obţinerea de echipament

BGA poate oferi până la 100 seturi de jocuri, şi ceasuri pentru evenimentul dvs. Unele dintre aceste seturi sunt de calitate superioare care sunt în mod normal folosite numai pentru evenimente speciale. Seturile normale pentru turneu vin în multipli de 12 (unele loturi au 15 ceasuri pentru a acoperi eventuale defecţiuni). În scopul de a acoperi costurile de transport şi de întreţinere, BGA aplică o taxă de utilizare a echipamentelor pe care le furnizează.

Laptop şi telefon mobil

Există un laptop cu o imprimantă şi un telefon mobil disponibile pentru utilizarea de către organizatorii turneului.

Magazin BGA

Vânzătorul de echipamente de GO BGA pot participa la un eveniment, la alegerea sa proprie, în funcţie de locaţie, de probabilele vânzări, disponibilitatea locală de cărţi şi aşa mai departe.

Publicitate

Cele doua metode principale de publicitate ale unui turneu sunt prin intermediul site-ului BGA, şi buletinul informativ. Când aţi trimis detalii la coordonatorul turneului, informaţiile vor fi postate pe site-ul BGA şi adaugat la newsletter.

Site-ul turneului

Este util de a crea un site-ul turneului cu mai multe informatii despre eveniment. BGA poate găzdui un site mic pentru tine. Acest site ar trebui să includă următoarele informaţii:

 • Locul de amplasare a turneului, inclusiv o hartă, şi detalii de acces cu transportul public şi cu maşina.
 • Data.
 • Program complet, inclusiv timpul limită de înregistrare şi timpii pentru începutul şi sfârşitul rundelor de joc, şi a ceremoniei de premiere.
 • Taxele de intrare, inclusiv orice concesii, dacă există o taxă de intrare specială la înregistrare întârziată, cât este şi de când aceasta intră în vigoare. Dacă se încurajează plăţile în avans, trebuie să specificaţi modul în care acestea urmează a fi făcute.
 • Detalii de aranjamente de masă şi cazare.
 • Detalii despre premii.
 • Numărul de jocuri, normele de joc, în special orice modificare a normelor implicite.
 • Timpul de joc. Vă rugăm să specificaţi timpul principală şi modalitatea de byo-yomi (Canadian, pe ceas, etc.).
 • Numele, adresa de e-mail şi numărul de telefon pentru contact.

În cazul în care evenimentul este deschis tuturor, şi aveţi un site web care oferă detalii, inclusiv programul şi ghidare pentru a ajunge acolo, adresa URL va fi listată în camera britanică de pe KGS.

În plus, este bine să aibă un formular de înscriere on-line, pentru a face cât mai simplă înscrierea – Coordonatorul BGA a Turneelor poate ajuta cu aceasta.

Formulare de intrare

De asemenea, este posibil să se includă un formular de înscriere sau un flyer despre turneu în newsletter-ul BGA.

Anunturi prin e-mail

Se poate anunţa turneul pe lista de e-mail gotalk.

Alte forme de publicitate

Există un Group Facebook BGA pe care îl puteţi utiliza pentru a publica evenimentul dumneavoastra.

Taxa BGA

Taxa BGA este percepută pentru a acoperi serviciile furnizate de către BGA la turneu. Aceasta include publicitate (de exemplu, trimiterea de pliante cu newsletter-ul BGA), şi închirierea de echipament.
Începând cu 1 iulie 2010, taxa este:

 • Full (non BGA members) – £ 4,50 pe zi
 • BGA membri sau membri ai unei organizaţii naţionale de Go – £ 1,50 pe zi
 • Concesionari – £ 3,00 pe zi
 • Concesionari membrii – £ 1.00 pe zi.

Organizatorii de competiţii taxează, de obicei, mai mult non-membrii BGA la taxa de înregistrare; efectiv, acest lucru dă calitatea de membru BGA pentru durata turneului dumneavoastră.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...