Camelia State

Profesoara de germana la Scoala 179 din Bucuresti.


Articole publicate de Camelia State

Tabara de GO Izvorul Muresului – Proiectul Pierre de Coubertin

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

In vizita la BIBA

Am rămas în continuare până pe 15 în Seoul, în ideea de a nu ne mai întoarce în România, ca apoi să plecăm spre China, pentru Mondialele de juniori.

Am ajuns la BIBA, la școala lui Blackie și a Dianei, unde a studiat și Lucian Corlan o perioadă. Eu am avut alte așteptări de la aceste ore petrecute aici, putând face comparație cu lecțiile lui Mirel și ale lui Cătălin.

Silvestru are zilnic următorul program:

11:30-13:00 studiu individual, acces la cărți de GO
pauză de masă
14:00-18:30 partide între el și ceilalți elevi, unele comentate apoi de profesor
pauză de masă
19:00-21:00 probleme de viață și de moarte, corectate de profesor
21:00-22:00 partide de profesioniști

Ce s-a întâmplat în primele 2 zile… Silvestru a primit în prima zi un caiet de probleme special pentru el. Dimineață a jucat cu fiul lui Blackie, Hambin, care are cam 1-2 dan, la 8 ani. După prânz a jucat cu 2 dintre ceilalți elevi (3 în total), apoi s-au comentat niște partide, nu ale lui Silvestru. Au mai venit niște puști de la o școală de copii coreeni de alături și au jucat cu elevii mai vechi, Silvestru a jucat cu profesorul lor. Seara s-au uitat la TV, la un post special pentru GO cu partide în timp real sau cu comentarii de partide.

A doua zi a fost mai lejer, Silvestru a făcut probleme de dimineață, a mai pus o partidă de profesioniști pe tablă, având în engleză doar cele mai importante comentarii. După masa de prânz au jucat o partidă în 6, împărțiți în 3 grupe, Blackie 9p, Gareth 3k (Anglia), Toni 3d (Finlanda) contra Dia 1p, Silvestru 1d și Manuel 5d (Canada). 10 mutări fiecare, advesarii au fost în ordine Gareth-Manuel, Toni-Dia, Blackie-Silvestru. A câștigat grupa lui Silvestru.

Seara a jucat pe net pe Wbaduk. Sâmbătă seara Blackie și Dia au plecat în Turcia la un turneu de GO. Duminică este pauză la ei.

Azi, luni, a venit un alt profesor 7 dan amator. La studiu de dimineață nu a mai venit decât Gareth, ceilalți doi… Pe la ora 13 a apărut și profesorul…
s-au jucat partide și s-au comentat, problemele s-au corectat. După masa de seară a primit deja probleme pentru ultima parte a zilei… În sfârșit e și Silvestru mulțumit, îi place de noul profesor!!!! Deja îi pare rău că pleacă mâine!

Ceea ce este evident, aici nimeni nu împinge pe nimeni de la spate, vrei să faci, faci, nu vrei… e alegerea ta… Pentru copii nu este însă o metodă. Cred că pentru ei ar trebui să fie altfel!!! E doar părerea mea! Oricum pentru doar 4 zile, cine și-ar schimba metoda… chiar plătit sa fie(?!).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Hanhwa Life Insurance Cup Children Baduk Championship

În data de 8 august 2012 s-a desfăşurat în Coreea de Sud cea de-a 12-a ediţie a Hanhwa Life Insurance Cup Children Baduk Championship.

Din aproape 11000 de participanţi din toată Corea de Sud s-au calificat în jur de 60 în fiecare grupă de vârstă şi valoare.

Au participat 3 jucători din China Taipei, 3 din Japonia, 3 din China la grupa cea mai valoroasă, 1 din Ucraina, 1 din Thailanda şi Silvestru State din România la grupa high-grade, la restul au fost doar copii din Coreea.

Cei din grupa lui Silvestru au fost 64 şi s-a jucat în sistem elveţian, cu 3 runde cu 10 minute timp de gândire şi 3 perioade de 30 secunde, komi 6,5. Silvestru a câştigat 2 din trei partide, aşa că nu a intrat în finala tip knock-out.

După cele 3 runde au avut loc partide cu profesionişti. Silvestru a jucat cu o tânără profesionistă, câştigătoarea medaliei de aur la Jocurile olimpice ale Minţii din Asia. După partidă, Silvestru a avut senzaţia de sufocare, tot teritoriul i-a fost invadat şi făcut fărâmiţe. Anterior, la Gongju, când a jucat cu o altă profesionistă nu a avut aceleaşi păreri, aceea a fost mai blândă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Silvestru State la King Mureyeong Cup 2012 World Youth Baduk Festival

King Mureyeong Cup 2012 World Youth Baduk Festival s-a desfăşurat în Gongju, un oraş la vreo 200km sud de Seul, între 4 şi 6 august 2012.

Concurenţii au fost cei mai mulţi din Coreea de Sud, din China, Taiwan, Canada, dar şi din Europa (Franţa: Vanessa Wong, Ucraina: Valeriy Kruselnytsky, România: Silvestru State, Anglia, Finlanda), în jur de 250 de persoane, dacă pun la socoteală şi adulţii care au avut un concurs separat.

Locul de desfăşurare a fost o imensă sală de sport. S-a concurat pe grupe de vârstă, dar a fost şi o grupă doar pentru fete. Timpul de gândire: 20 minute, 3 perioade de 30 secunde. Rapid pentru cei din Europa. Motivaţia acestui scurt timp de gândire: „Cine poate gândi rapid şi câştigă, va câştiga şi la un timp de gândire mai mare…”

Au fost 9 grupe, dintre care una doar de fete. Silvestru a făcut parte din grupa copiilor din clasele 5-6. A câştigat 4 runde din 6 runde şi a ocupat locul 5.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 vot(uri), media: 5,00 din 5)
Se încarcă...