Punctul nr.1 : Validarea delegaţiilor membrilor FRGO şi aprobarea ordinii de zi

Din totalul de 26 structuri afiliate sunt reprezentate 15:

1. Nicolaie Lucian – CS Locomotiva Bucuresti
2. Toma Iulian – CS Atari Braila
3. Seitan Alexandru – CS Electro Braila
4. Barbulescu Dan – CS GO Vest Oradea
5. Chirila George – CS Tengen Brasov
6. Dan Amira – CS Oltenia GO Club Craiova
7. Caraivan Alexandru – CS Sabaki Craiova
8. Ghioc Constantin – CS 361 Domnesti
9. Pitrop Neculai – Clubul de GO Botosani
10. Cherestes Codrut – CS Meijin Pitesti
11. Dragomir Iulian – CS Sakata Cluj-Napoca
12. Mihalcea Loredana – CS Walter Schmidt Timisoara
13. Filippi Alexandru – CS Millenium Giarmata
14. Cocioaba Codin – CS Shusaku Targu Mures
15. Bajenaru Dragos – Clubul de GO Iasi

Adunarea Generală este statutară, se declară sedinţă deschisă.
Preşedintele Cătălin Ţăranu propune o modificare în ordinea de zi: afilierea Clubului Sportiv Lotca Braila se va vota la punctul numărul 2, înainte de prezentarea activităţii desfăşurate de FRGO în anul 2010. De asemenea, a fost propusă introducerea in ordinea de zi a punctelor:
9.1 Legitimarea şi viza anuală
9.2 Valoarea taxei anuale a cluburilor
9.3 Validarea înfiinţării Consiliului Preşedinţilor ca organ consultativ al Biroului Federal.
Noua structură a ordinii de zi a fost aprobată în unanimitate.

Punctul nr. 2: Afilierea Clubului Sportiv Lotca Brăila
Dra. Adelina Sora a prezentat dosarul Clubului Sportiv Lotca Brăila. De asemenea dl. Iulian Toma a prezentat iniţiativa clubului, întrucât reprezentantul oficial al clubului nu a fost prezent la şedinţă.
Afilierea noului club a fost aprobată în unanimitate. Oficial, începând cu data de 30 aprilie 2011 la structura FRGO se află afiliate 27 de cluburi.

Punctul nr. 3: Analiza activităţii desfăşurate de FRGO în anul 2010
Dl. Cătălin Ţăranu prezintă activitatea FRGO în 2010. În acest an au fost organizate turnee precum, CE Juniori (Sibiu), Cupa Shusaku (Tg. Mureş) şi a fost reluată iniţiativa organizării Congresului Balcanic (Mogoşoaia). Calendarul internaţional foarte aglomerat şi aceste evenimente foarte reuşite au avut un impact deosebit asupra imaginii României la nivel european, contribuind la alegerea forurilor internaţionale de a acorda ţării noastre onoarea de a organiza CM Juniori 2011 şi CE Seniori 2014. În 2010 s-au obţinut un locurile 3, 4 şi 5 la CE Seniori, obiectivele anului 2011 fiind obţinerea unor rezultate mai bune.

A avut loc prima ediţie a concursului Masters, deschis celor mai tari 8 jucători din România. Urmează a fi publicată o revistă ce cuprinde partidele jucate în cadrul competiţiei şi comentate de către participanţi. Revista va fi distribuită jucătorilor legitimaţi.
Spre sfârşitul anului au fost organizate alte două evenimente internaţionale: Pandanet Grand Prix la Piteşti şi Cupa Ambasadorului la Bucureşti.
În ceea ce priveşte calendarul competiţiilor interne şi cantonamentelor acesta a fost îndeplinit cu succes.

Unul dintre aspectele negative ale anului 2010 a fost schimbarea repetată a secretarilor. Astfel, anul a început cu dra. Camelia Başta ca secretar general al FRGO, care a demisionat în luna ianuarie, din luna martie dra. Gabriela Bocşan, iar din octombrie dra. Adelina Sora ocupă acest post. Dl. Bogdan Câmpianu a precizat că această încercare grea pentru FRGO a fost determinată de faptul că salariul mic nu este stimulativ pentru o persoana competenta şi care nu face parte din comunitatea jucătorilor de GO. Gabriela Bocşan a fost aleasă îndeosebi datorită recomandărilor foarte bune, însă rezultatele au lăsat de dorit la nivel administrativ, dar şi la cel al procesului de legitimare, fapt ce a compromis grav imaginea FRGO. Astfel, multe din realizările anului 2009 au fost pierdute.

Dl. Iulian Toma atenţionează că există posibilitatea ca România să piardă dreptul de a organiza turneul Pandanet Grand Prix de categorie B, întrucât participarea în acest an la Piteşti a fost scăzută. Dl. Constantin Ghioc subliniază faptul că, începând cu acest an, nu se va mai organiza competiţia Pandanet Grand Prix.

Punctul nr. 4: Prezentarea bilanţului contabil pe 2010
Dl. Bogdan Câmpianu a menţionat faptul că este al doilea an consecutiv cand situatiile financiare se primesc cu 2 zile inainte de AG. Datoriile de 430 lei ale FRGO sunt reprezentate de datorii curente care între timp au fost achitate. Veniturile şi cheltuielile au fost cu până la 10% mai mari decat în 2009, iar mai putin de o treime din venituri a fost reprezentată de bugetul de la ANST. Cifra mare, de 70% din cheltuieli, ce revine calendarului extern este explicată de faptul că în 2010 s-au organizat în România două mari competiţii internaţionale: Campionatul European de la Sibiu şi Congresul Balcanic.

Dl. Constantin Ghioc întreabă ce reprezintă cheltuielile de materiale şi servicii. Dl. Bogdan Câmpianu răspunde că acele cheltuieli sunt reprezentate de facturile de telefonie şi internet, chirie şi alte servicii. De asemenea se precizează faptul că în 2010 nu au fost achizitionate materiale de joc.

Dra. Adelina Sora a prezentat proiectul de buget pe anul 2011. Din cei 70000 lei primiti aproape 30000 reprezinta salariile, 10.000 lei sunt alocaţi pentru achiziţionarea de materiale de joc, 30.000 sunt repartizaţi dupa cum urmează: 10.500 lei pentru pregătirea loturilor naţionale, aproximativ 6000 lei pentru calendarul naţional, 14.000 lei (aproximativ 3500 euro) pentru calendarul internaţional.

În şedinţa BF din data de 17 aprilie 2011 s-a stabilit ca din cei 3500 euro repartizaţi către calendarul internaţional 2000 de euro să se folosească pentru organizarea CM Juniori 2011 întrucât acest eveniment reprezintă prioritatea FRGO în acest moment. De asemenea, 500 euro au fost alocaţi pentru CE Juniori de la Brno, iar restul de 1000 euro revin CE Seniori.

Bilanţul contabil pe anul 2010 a fost aprobat cu 14 voturi pentru şi o abţinere.

Proiectul de buget pentru anul 2011 a fost aprobat în unanimitate.

Punctul nr. 5: Raportul Comisiei de Cenzori:
Dl. Bogdan Câmpianu a precizat faptul că cifrele prezentate în cadrul bilanţului contabil pe anul 2010 fac parte din raportul Comisiei de Cenzori. Dl. Codrut Cherestes a studiat actele FRGO şi a specificat faptul că banii, deşi puţini, au fost cheltuiti cu grijă, la Congresul Balcanic de la Mogoşoaia, spre exemplu, nu s-au platit taxe pentru spaţiul de joc.

Raportul comisiei de cenzori a fost aprobat în unanimitate.

Punctele nr. 6 şi 7: Prezentarea şi aprobarea Calendarului Intern şi Extern pentru anul 2011 şi Prezentarea planului de activităţi pentru 2011:
Dra. Adelina Sora a prezentat Caledarul Intern şi Extern şi planul de activităţi pe anul 2011.
S-a precizat că există posibilitatea ca în acest an România să nu fie reprezentată la CE Perechi din Turcia. De asemenea, bugetul alocat pentru Congresul European este foarte mic întrucât în cadrul aceluiaşi turneu se organizează CE Echipe la care România s-a calificat în finală , iar membrii echipei vor primi de finanţare de la Federaţia Europeană pentru participare.

Dl. Iulian Dragomir a propus ca organizarea concursului de SHODAN să aibă loc concomitent cu Masters-ul în perioada 7-9 octombrie 2011. Concursul de SHODAN va fi organizat pentru jucătorii de 1-3 kyu, câştigătorul va primi diplomă de 1 dan şi ratingul lui va fi promovat la acest nivel.Această propunere a fost aprobată în unanimitate.

S-a făcut o modificare esenţială în calendarul intern, Campionatul Naţional de Seniori se va organiza începând din acest an în vară, iar Cupa României se va desfăşura în iarnă. Dl. Bogdan Câmpianu precizează că această schimbarea a avut loc pentru o mai bună promovare a Finalei Campionatului Naţional.

Dl. Iulian Toma menţionează că excluderea Brăilei din organizarea competiţiilor pentru juniori conduce la un număr mic de copii participanţi, întrucât copii din Brăila nu vor mai putea participa la aceste competiţii. pierderea copiilor.

Dl. Cătălin Ţăranu a motivat această decizie prin sprijinul pe care centrele de juniori ca Bistriţa şi Bucureşti îl primesc de la autorităţile locale. Astfel, s-au obţinut sponsorizări foarte mari de la Primăria din Bistriţa pentru organizarea turneelor de copii, iar la Bucureşti, Şcoala nr. 179 a primit sprijinul Primăriei Sectorului 1, asigurând astfel cazarea şi masa tuturor copiilor. Este foarte dificil ca FRGO să organizeze aceste competiţii sub formă de Grand Prix în orase diferite pentru că, financiar vorbind, este un efort foarte mare depus de organizatori şi de parinti. Toate celelalte competitii sunt organizate in week-end, la Bistrita se organizeaza in regim de tabara. FRGO a fost deschisă la împăţirea în 3 locuri a CN Juniori în 2010. În 2011 s-a decis ca CN Juniori să fie organizate la Bistriţa şi Bucureşti deoarece copiii pot fi sprijiniţi din punct de vedere financiar de către aceste 2 centre.

De asemenea, dl. Bogdan Câmpianu subliniază faptul că s-a decis ca instructorii să discute despre această problemă pentru a gasi solutia cea mai bună, însă acest lucru nu s-a intamplat.

Aşadar, dl. Cătălin Ţăranu concluzionează că instructorii trebuie să comunice între ei pentru a face o propunere concretă, majoritară, pentru organizarea CN Juniori. FRGO are un rol de conducere, însă instructorii, părinţii şi copii ştiu cel mai bine ce se întampla la nivelul acestor campionate. Nu se poate introduce si Braila momentan in calendar, pana nu se primeste o propunere scrisa si aprobata si de ceilalti instructori.

Calendarul FRGO a fost aprobat în unanimitate.

Dra. Adelina Sora a prezentat datele de organizare a cursurilor de instructori. Participantii vor primi la sfarsit o diploma de instructor. Aceste diplome sunt de categorii diferite (A-E), in functie de rangul instructorului.
Dl. Alexandru Filippi a pus problema instructorilor de nivel 20 kyu: îşi doreşte FRGO astfel de instructori?
Dl. Catalin Taranu a specificat că FRGO se confruntă cu situatia in care nu există suficienti instructori si astfel se poate preda si la un nivel de 20 kyu daca se urmeaza manualul publicat de Mirel Florescu, ceea ce presupune deschidere catre predarea GO-ului in scoli. Astfel, aceste cursuri sunt foarte importante iar initiativa dlui Mirel Florescu este extraordinara.

Dl. Lucian Nicolaie a menţionat că este foarte important să se stimuleze si participarea la cursurile organizate de Şcoala de Antrenori
Dl. Neculai Pitrop a explicat că problema reală este la nivelul scolilor, ea nu este determinatp de lipsa instructorilor sau a antrenorilor: daca instructorul nu este profesor in scoala, este dificil să predea GO in scoala.

Dra. Adelina Sora a precizat că în ceea ce priveşte cursurile de arbitraj si regulamentul Comisiei de Arbitri dl Lucretiu Calota – presedintele comisiei, va veni cu o propunere în cel mai scurt timp.
Dl. Lucian Nicolaie a subliniat faptul că ar trebui implementate de catre FRGO o serie de activitati de promovare a jocului de GO cel putin la nivel local.

Planul de activităţi pentru anul 2011 a fost aprobat în unanimitate

Punctul nr. 8: Aprobarea modificărilor aduse Regulamentelor FRGO
Dl. Cătălin Ţăranu a menţionat că schimbările de regulament trebuie făcute în scris, altfel modificările nu pot fi implementate. De asemenea, forma finală a regulamentului nu a fost trimisă către cluburi, de aceea ar trebui studiat pentru a putea fi validat în termen cât mai scurt. Dra. Adelina Sora se va ocupa de contactarea cluburilor şi votul se poate face retroactiv.

Dl. Iulian Dragomir a precizat că regulamentul a fost publicat pe site, nu în forma sa finala, însă modificarile aduse sunt minore.
Dra. Adelina Sora a propus ca regulamentul să fie revizuit, prezentat Biroului Federal şi organizată mai apoi o Adunare Generală Extraordinară pentru a se valida modificările. Această propunere a fost aprobata cu 7 voturi pentru, 2 voturi impotrivă şi 6 abtineri.

9. Diverse
9.1 Legitimarea şi viza anuală

Dl. Lucian Nicolaie a atenţionat FRGO că presedintele CS Locomotiva nu a mai sponsorizat copiii pentru că sportivii nu au primit legitimarile. De asemenea a menţionat că s-a platit mai mult pentru legitimari şi deşi fotografiile au fost trimise direct către Lucian Bobu, nu au primit niciodată cardurile.

Catalin Taranu a subliniat faptul că procesul de legitimari s-a bazat pe 2 persoane: secretarul FRGO şi Lucian Bobu. În perioada în care Gabriela Bocşan a fost secretar, au fost plătite vize anuale către Lucian Bobu, bani pentru care nu a primit aprobare. De aceea comunitatea de GO este reticentă în prezent la plata vizelor anuale. Conducătorii de club trebuie să se implice mai mult în activitatea FRGO. A fost făcuta o bază de date cu conducătorii cluburilor, aceştia sunt contactaţi, însă FRGO nu primeşte feedback.

În prezent FRGO a reluat printarea cardurilor, nu se vor mai taxa bani pentru acestea. Un alt aspect foarte important este viza anuală: aceasta trebuie platită. Minim 1600 euro se cheltuie pe an (pentru taxele EGF şi IGF şi facturile telefonice), iar din bugetul de venituri proprii ale federaţiei se plătesc toate cheltuielile de bază. Aceşti bani se obţin din plata taxelor anuale de către cluburi şi din plata vizelor anuale.

Dl. Dragos Băjenaru, reprezentantul clubului de GO Iaşi, a menţionat că taxele de legitimare sunt destul de mari, fiind o problemă locală cel puţin la nivelul Iaşiului. Pentru o familie efortul este foarte mare. Ca răspuns, dl. Bogdan Campianu a propus o reducere pentru familii.
Dl. Iulian Dragomir a adus la cunoştinţă faptul că s-a discutat în Consiliul Preşedinţilor despre reducerea taxelor de vize anuale de la 60 lei la 30 lei. De asemenea, dl. Dan Barbulescu a semnalat aceeaşi situaţie şi la Oradea, unde s-a facut un sondaj în rândul jucătorilor rezultatul arată că o reducere a taxei la 30 lei ar duce la mai mulţi jucători legitimaţi.

Dl. Codruţ Cheresteş a propus o reducere a taxei dacă aceasta este plătită până la un anumit termen limită.
Dl. Bogdan Câmpianu a menţionat că Biroul Federal este cel care propune cuantumul taxelor către AG, nu cluburile, astfel că propunerea pentru reducerea taxelor trebuie înaintată de către Consiliul Presedinţilor membrilor biroului, urmând a fi votată această propunere în următoarea AG.

9.2 Valoarea taxei anuale a cluburilor

Dl. Bogdan Câmpianu a propus o creştere exponenţială a taxei anuale a cluburilor: acele cluburi care nu îşi plătesc taxa într-un an, să fie penalizate iar în anul următor vor plăti o taxă dublă, în cel de-al treilea an o taxă de 4 ori mai mare, etc. (anul 1 = x lei, anul 2 = x lei pentru anul 1 + 2x lei pentru anul 2, anul 3 = x lei pentru anul 1, 2x lei pentru anul 2, 4x lei pentru anul 3, etc.).
Propunerea a fost aprobată cu 11 pentru şi 4 abţineri.

Dl. Lucian Nicolaie, reprezentantul CS Locomotiva, a propus mărirea taxei anuale pe club. Această propunere va fi analizată în viitor.

9.3 Validarea infiintarii Consiliului Presedintilor ca organ consultativ al Biroului Federal.
Infiinţarea Consiliului Preşedinţilor a fost aprobată în unanimitate.

Proces verbal încheiat astazi 30 aprilie 2011
1. Toma Iulian
2. Nicolaie Lucian
3. Seitan Alexandru
4. Barbulescu Dan
5. Chirila George
6. Dan Amira
7. Caraivan Alexandru
8. Ghioc Constantin
9. Pitrop Neculai
10. Cherestes Codrut
11. Dragomir Iulian
12. Mihalcea Loredana
13. Filippi Alexandru
14. Cocioaba Codin
15. Bajenaru Dragos

Intocmit,
Adelina Sora

Despre Adelina Sora:
Joaca GO din 1995, rang actual 1 Dan. Din octombrie 2010 secretar al Federatiei Romane de GO. Campioana a Romaniei la perechi si feminin, locul 3 la Campionatul European de Perechi.