În perioada August – Octombrie s-a desfăşurat turneul de GO online găzduit pe serverele Pandanet „2013 SportAccord-Pandanet Cup Online Go Tournament”.

La competiţie au participat jucători din toată lumea, împărţiţi pe 3 regiuni (Europa & Africa / America de Sud & Nord / Asia & Oceania) şi distribuiţi în patru categorii:

 • Main Class (8d – 3d);
 • A Class (2d – 3k);
 • B Class (4k – 7k);
 • C Class (8k – 17k).

Concursul s-a derulat în 2 etape:

 1. Preliminary Rounds (Calificări), unde pentru a promova în etapa superioară trebuiau jucate minim 6 partide (cu jucători diferiţi) în intervalul 22 august – 12 septembrie, calificându-se primii 64 la Main Class (Asia & Oceania 32, Europa & Africa 16, America de Sud & Nord 16) şi primii 16 la A-C Class (Asia & Oceania 8, Europa & Africa 4, America de Sud & Nord 4);
 2. Final Rounds (Turneul Final), 26 septembrie – 8 octombrie, desfăşurat după un program prestabilit, 6 partide la Main Class, 4 partide la A-C Class, jucate în sistem eliminatoriu.

Toate partidele s-au jucat la paritate cu 6,5 puncte komi acordate de Negru (culorile alese aleator), 10 minute timp de gândire şi 25 de piese în 15 minute bioyomi.

Din România au participat:

 • la categoria Main Class : (ardent), Cornel Burzo (Cornel), Lucian Corlan (LucianC), Lucian Deaconu (shimamura);
 • la categoria A Class : (Buty1954), Florin Laurenţiu (flaur66), (pilgrim), Romulus Săndulescu (romulus), (Yurian);
 • la categoria B Class : (cossak);

Dintre aceştia s-au calificat pentru turneul final:

 • Cornel, LucianC, shimamura; la Main Class
 • pilgrim, romulus; la A Class
 • cossak; la B Class.

La categoria Main Class, Cornel a obţinut locul 2 (Runner-up); iar la categoria A Class, romulus a câştigat locul I.

Cu această ocazie, aş vrea să mulţumesc comunităţii de GO din România pentru sprijinul financiar acordat în vederea posibilităţii de a ridica premiul oferit de Pandanet, care a constat într-un colet poştal EMS conţinând un ceas de mână Swatch, cu valoare declarata de 15000¥, taxat de vamă cu 24% TVA – în pofida specificaţiilor că reprezintă un cadou cu valoare necomercială.

Despre Romulus Sandulescu:
Sunt născut în Bucureşti pe 01.06.1970, am învățat GO la 17 ani dintr-o întâmplare, pe foarte scurt, am cumpărat cartea "Inițiere în GO" a lui Gheorghe Păun şi am început să joc împreună cu fratele meu. Primul meu joc de GO a fost unul improvizat în aceeași zi în care am luat cartea, confecționat din cofraje de ouă pe o tablă de 9x9 trasată pe o foaie de bloc de desen. Prima partidă cu un jucător adevărat a fost după 4-5 luni, în primăvara lui "88, în parcul Obor cu Emil Versehora (1 kyu), am pus 9 piese handicap și am fost zburat de pe tablă. A fost un şoc pentru mine, din testele lui Păun eram 1-2dan :-). După momentul acesta am început să frecventez regulat parcul Obor, unde jucam aproape zilnic cu Gigel Chiran şi ocazional cu Fume, Seki, frate-meu Gabi, şi din când în când mai venea Mihai Basca, in zilele bune erau 3-4 table pe iarbă. Septembrie '88 Eforie Nord primul concurs (7 kyu), un an mai târziu confirmam shodan în finala CN tot la Eforie Nord. Apoi a venit armata, familia şi din ce în ce mai puţin timp pentru GO, după 2004 am jucat mai mult online.